Uzaktan erişim yardım
-
Arkadaşlar formu internet alemini karıştırmama rağmen bir türlü dış ip den Web üzerinde. Mesela google chrome veya internet Explorer kullanarak bağlanmayı başaramadım modem üzerinde port açtım dmz etkinleştirdim pfsense üzerinde nat Kuralı ekledim ama yok muhtemelen bi yerde yanlış yapıyorum bu konuyla ilgili bir topic bilgi video veya sizlerin yardımını bekliyorum unutmadan pfsense 3 modem bağlı ve balance yapıyor şimdiden herkeze teşekkür ederim iyi çalışmalar
-
adım adım yazıyorum.
1. modem üzerinden yönlendirmeyi yaparken hedef ip (Lan ip) pfsense kurulu makinenin wan ip olacak. webden bağlantı kurarken 80 portu yerine farklı bir port verin (örneğin 4586) (modem arayüzüne web erişimi kapatmamak için bu yolu deneyin ayrıca ) protokol tipi TCP yeterli.
2. Pfsense üzerinden nat tanımlayın natı tanımlarken
Protocol kısmına : tcp yeterli
Destination port range : from : 4586 (bu modemde kullandığınız port numarasıdır )
to: 4586
Redirect target IP : pfsense bilgisayarın lan ip'si
Redirect target port : 80 yada http seçilir. sonra kayıt.3. nat işlemi bittikten sonra dışardan web girişini aktifleştirmeniz gerekiyor bunun içinde pfsense arayüzünde system menüsünden advanced kısmına ordanda ilk gelen yerden Admin Access sekmesinde alt kısma yakın "Disable HTTP_REFERER enforcement check " seçeneğine çentik koymanız gerekiyor ve kayıt.
tüm bu işlemlerden sonra uzaktan pfsense girip kullanabilirsiniz. uzak bağlantınızı kurakken ip adresiniz:port şeklinde kullanacaksınız.
örneğin : internet ip adresiniz : 79.189.59.49
modem yönlendirme port numaranız : 4586 (bu port numarası modeme yazdığınız numara)bağlantı için adres satırına yazacak olduğunuz : 79.189.59.49:4586
not: işlem test edilerek yazılmıştır.
-
Hocam çok teşekkür ederim pazartesi deniycem ve size bilgi vericem inşallah olur saygılarımla
-
@kardanadam said in Uzaktan erişim yardım:
adım adım yazıyorum.
1. modem üzerinden yönlendirmeyi yaparken hedef ip (Lan ip) pfsense kurulu makinenin wan ip olacak. webden bağlantı kurarken 80 portu yerine farklı bir port verin (örneğin 4586) (modem arayüzüne web erişimi kapatmamak için bu yolu deneyin ayrıca ) protokol tipi TCP yeterli.
2. Pfsense üzerinden nat tanımlayın natı tanımlarken
Protocol kısmına : tcp yeterli
Destination port range : from : 4586 (bu modemde kullandığınız port numarasıdır )
to: 4586
Redirect target IP : pfsense bilgisayarın lan ip'si
Redirect target port : 80 yada http seçilir. sonra kayıt.3. nat işlemi bittikten sonra dışardan web girişini aktifleştirmeniz gerekiyor bunun içinde pfsense arayüzünde system menüsünden advanced kısmına ordanda ilk gelen yerden Admin Access sekmesinde alt kısma yakın "Disable HTTP_REFERER enforcement check " seçeneğine çentik koymanız gerekiyor ve kayıt.
tüm bu işlemlerden sonra uzaktan pfsense girip kullanabilirsiniz. uzak bağlantınızı kurakken ip adresiniz:port şeklinde kullanacaksınız.
örneğin : internet ip adresiniz : 79.189.59.49
modem yönlendirme port numaranız : 4586 (bu port numarası modeme yazdığınız numara)bağlantı için adres satırına yazacak olduğunuz : 79.189.59.49:4586
not: işlem test edilerek yazılmıştır.
Anlattıklarınızı uyguladım ancak erişim sağlayamıyorum.
-
@lookout-0 said in Uzaktan erişim yardım:
Anlattıklarınızı uyguladım ancak erişim sağlayamıyorum.
Rule tanımlayın bir tane,
source any olsun,
Destination wan adress olsun
Destination Port Range other ve sizin portunuz olsuntek wan bağlantınız varsa çalışması lazım
-
Konu eski sürüm PfSense anlatımıdır ama ayarlar halen aynı sayılır.
https://forum.netgate.com/topic/74692/d%C4%B1%C5%9Far%C4%B1dan-modem-eri%C5%9Fimi
-
@plusbil Merhaba cevabınız için teşekkür ediyorum ancak anlatımınızdaki ekte görsel görünmüyor. Pfsense üzerinde port tanımlamalarını nasıl yapmam gerekiyor?
-
Sizde imgur.com adresi engellidir, resimler imgur linkli(idi) çünkü. Resimleri site içi mesaj eklentisine çevirdim, konuya tekrar bakarsanız şimdi görebilirsiniz sanırım.