No internet acess through openvpn. Lan works fine



  • Hi,
    I have a problem, my friend connects to my openvpn just fine, but he can´t access the internet.
    I am pretty newb on pfsense, actually a friend of mine set it up for me.
    Can you guys give me some tips of what could be wrong?

    Here is my server.1conf file:

    dev ovpns1
    dev-type tap
    dev-node /dev/tap1
    writepid /var/run/openvpn_server1.pid
    #user nobody
    #group nobody
    script-security 3
    daemon
    keepalive 10 60
    ping-timer-rem
    persist-tun
    persist-key
    proto udp
    cipher none
    up /usr/local/sbin/ovpn-linkup
    down /usr/local/sbin/ovpn-linkdown
    client-connect /usr/local/sbin/openvpn.attributes.sh
    client-disconnect /usr/local/sbin/openvpn.attributes.sh
    local x.x.x.x
    tls-server
    server-bridge 172.16.10.1 255.255.255.0 172.16.10.200 172.16.10.250
    client-cert-not-required
    auth-user-pass-verify /var/etc/openvpn/server1.php via-env
    tls-verify /var/etc/openvpn/server1.tls-verify.php
    lport 1210
    management /var/etc/openvpn/server1.sock unix
    max-clients 10
    push "dhcp-option DNS 8.8.8.8"
    push "redirect-gateway def1"
    client-to-client
    duplicate-cn
    ca /var/etc/openvpn/server1.ca
    cert /var/etc/openvpn/server1.cert
    key /var/etc/openvpn/server1.key
    dh /etc/dh-parameters.1024
    comp-lzo
    persist-remote-ip
    float



  • anybody?  :)



  • In your OpenVPN rules make sure to have an allow rule from the OpenVPN net to the gateway and in your outgoing rules, make sure that you're allowing outgoing connections from OpenVPN out (you should already have some WAN rules there).



  • Thank you, that worked perfectly!

    Cheers


Log in to reply