Sometimes captive portal does not allow navigation even though the login is ok



  • I have a captive portal with pfsense 2.1.5 64bit, connected to the freeradius server on the same machine, with the packet 2.1.12_1/2.2.5_3 pkg v1.6.10  installed.
    Sometimes the captive portal does not allow navigation even though the login is ok.
    I have looked the log and there isn't any anomaly  I find only the message login ok.  This istance can reach 5200 user contemporary It's possible that they are too much?

    can anyone help me
    thanks a lot
    Paolo



  • @paoloc:

    This istance can reach 5200 user contemporary It's possible that they are too much?

    Hi,

    First of all: Where are the users? In the XML config or in a separate database?



  • The users are store in an active directory database which is interrogate by the radius server;
    The 5200 contemporary users are the max number of users contemporary logged in  in the instance.



  • @paoloc:

    The users are store in an active directory database which is interrogate by the radius server;
    The 5200 contemporary users are the max number of users contemporary logged in  in the instance.

    That should work!
    I Know a implementation with more users in an LDAP Backend.
    Did you trace the traffic between you pfSense and your backend? The response time could be the key.
    Do you query a single server? This server might answer to slow.



  • In this case, is it possibile to set the time delay on captive portal to force it to waiting the response

    Best regards
    Paolo



  • @paoloc:

    In this case, is it possibile to set the time delay on captive portal to force it to waiting the response

    Check the Max Request Timeout Value in the FreeRADIUS Settings ;-)