Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pf sense icin önerilen switch

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    5 Posts 5 Posters 1.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sivaslim
      last edited by

10 adet access point var ara sıra internet gidiyor araştırdım büyük ihtimalle switch ten kaynaklı sorun oldugu soylendi onerdiginiz marka model varmı acaba şimdiden tşkler

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Q
        Qbilay
        last edited by

@sivaslim:

10 adet access point var ara sıra internet gidiyor araştırdım büyük ihtimalle switch ten kaynaklı sorun oldugu soylendi onerdiginiz marka model varmı acaba şimdiden tşkler

Su anki mevcut yapin nedir? Cihazlarin, kablolama, kablo mesafesi, Pfsense donanimi (ethernet karti v.s.) . Bunlar hakkinda bilgi verirsen yardimci olmaya calisiriz.

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

switchle alakası olduğunu sanmıyorum.
          bence sizin cihazların kofigürasyonu ya da kapasiteleri ile alakalı bir probleminiz var.
          switch ile ilgili nasıl bir sorun olabilir ki zaten ?
          AP'den gelen trafik ya da connection sayısı ne kadar olabilir ki, switch'de bir darboğaz oluşsun.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
            susamlicubuk
            last edited by

@tuzsuzdeli:

switchle alakası olduğunu sanmıyorum.
            bence sizin cihazların kofigürasyonu ya da kapasiteleri ile alakalı bir probleminiz var.
            switch ile ilgili nasıl bir sorun olabilir ki zaten ?
            AP'den gelen trafik ya da connection sayısı ne kadar olabilir ki, switch'de bir darboğaz oluşsun.

tp-link tir belki cihazlar :)

• G
              gsezen
              last edited by

Çalıştığım şirkette başımıza gelmiş bir olayı anlatayım.

Departmanlarımızdan birinde Openwrt yüklü bir TP-Link cihaz kullanıyorduk. Cihaza aynı anda bağlanan kişi sayısı 50 yi bulunca cihaz neredeyse  kaput oluyordu.

Baktık olacak gibi değil bizde daha profesyonel access point kullanalım dedik ve ruckus almaya karar verdik. Şu anda bir sorunumz yok.

Switch ten kaynaklanacak bir durum olacağını sanmıyorum ama yine de burada anlık bağlanan kullanıcı sayısı önem taşıyor.

Saygılarımla.

• First post
                Last post
              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.