NAT reflection ama nasıl?
-
Merhaba,
Senaryomuz kısaca şöyle:
XDSL Modem (192.168.0.1)–---------(192.168.0.2) pfSense (192.168.2.1) ----------- LAN istemcileri
pfSense'e ihtiyaç duyma sebebimiz LAN'daki bir sunucuda çalışan uygulamaya WAN IP ile erişmek ihtiyacı. Google aramasında gelen yegane döküman şu:
https://doc.pfsense.org/index.php/Why_can't_I_access_forwarded_ports_on_my_WAN_IP_from_my_LAN/OPTx_networks
Buna göre NAT Reflection uyguladığımda (bu arada NAT+Proxy ya da PureNAT farkeder mi?), LAN'dan WAN IP'mi 80 portundan kontrol ettiğimde modemin sayfası sorunsuz geliyor. Ancak diğer uygulama (ki TCP 1433 üzerinden çalışıyor) çalışmıyor. RDP denediğimde de çakılıyor.
Bu NAT loopback mevzusunu çalıştırabilen varsa, yardımını rica ediyorum.
-
Bu senaryo için modemi bridge moda alıp pppoe ile interneti pfsense üzerinden bağlayın.
sonra da kurallardan istediğinizi yapabilirsiniz. -
Merhaba,
Sorununuza cozum olur mu bilmiyorum.Port açamamanızın belli nedenleri olabilir ama bahsettiğiniz NAT Reflection modunu NAT+PROXY Moduna aldığımız zamanlar olabiliyor.Eğer LAN arayüzünde veya nat yapmaya çalıştığınız sunucunun önünde bir proxy sunucusu varsa NAT Reflection modu değiştirmeniz gerekebilir. Bundan dolayı bazen bazı spesifik ortamlarda NAT Kuralları çalışmadığı olabiliyor.
-
İlginiz için teşekkürler, sistem yapımız gayet basit, geriye bir tek modemi bridged mode'da çalıştırmak kalıyor, ilk fırsatta deneyeceğim.
-
Modemi bridged mode'a alınca NAT reflection sorunsuz çalıştı.