HP MicroServer Gen8 G2020T cu pfSense
-
Salut,
Stie cineva daca sunt probleme dpdv hardware pentru instalarea unui pfSense pe microserverul din titlu?
Controller retea 1Gb 332i Ethernet Adapter 2 Ports
Controller stocare Dynamic Smart Array B120iMa refer la partea de RAID si retea daca sunt vazute de pfSense?
Multumesc anticipat,
-
@EDU:
Salut,
Stie cineva daca sunt probleme dpdv hardware pentru instalarea unui pfSense pe microserverul din titlu?
Controller retea 1Gb 332i Ethernet Adapter 2 Ports
Controller stocare Dynamic Smart Array B120iMa refer la partea de RAID si retea daca sunt vazute de pfSense?
Multumesc anticipat,
Salut,
RAID-ul este software pe B120i, deci pfSense nu il va vedea daca pui 2 discuri in RAID 1 ( va recunoaste 2 discuri individuale).
- Insa le poti seta ca si 2 array-uri de RAID 0 cu un singur HDD sau 2) setezi AHCI in BIOS in loc de RAID.
In ambele cazuri in setupul de la pfSense se poate creea RAID 1 si discurile vor fi administrate de sistemul de operare.
Eu iti recomand sa setezi AHCI , RAID 1 din setup, apoi in pfSense instalezi packetul Email reports si ii dai sa ruleaza comanda " /usr/local/sbin/smartctl -d ata -a /dev/ad6" saptamanal / lunar si citeste statusul din SMART.Eu am patit sa imi crape HDD-ul si totul mergea mai putin alocarea de IP-uri intrucat nu mai avea unde sa scrie lease=urile DHCP.
Succes,
Adrian