Hyper-V uzerınde Pfsense
-
Merhaba Hyper-V uzerınde Cluster Yapısında Proxy Server olarak Pfsense Kurmak istiyorum.
Tek Ethernetli Olarak Kurabılırmıyım Acaba -
merhaba,
tek eth. ve sadece proxy server olarak uyguladığım birçok kurum bulunuyor.
isteğinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Keyifli çalışmalar -
tek ethernetli kurulum ve yapılandırma için dokuman mevcutmu acaba,ayrıca disk ve ram olarak tanımlayacagım boyut ne olmalıdır.
-
tekrar merhaba,
ihtiyaçlarınızı siz belirleyeceksiniz. 120 kullanıcılık network için, 1 Gb ram, 30 Gb disk alanı yeterli olmakta. tabi non transparent modda.
önemli olan, günlük internet trafiğiniz ne kadar, kaç kullanıcınız var, bunlara bakmak lazım.
pf tarafında, tek eth. wan int. olarak kullanılacak. dns sunucu ve int. ip yapılandırmasını girdiğinizde, paketler bölümünden, squid, lightsquid işinizi görecektir.
squid üzerinde, wan bacağını seçmeniz yeterli.
benzer anlatım,
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=46351.0
keyifli çalışmalar
@social:tek ethernetli kurulum ve yapılandırma için dokuman mevcutmu acaba,ayrıca disk ve ram olarak tanımlayacagım boyut ne olmalıdır.
-
Yanlız kurulum esnasında hem ınternal hemde external interface tanımlamammı gerekıyor,sadece internal tanımlasak yeterli olmuyormu
-
kurulum derken, hyper-v üzerinde vm oluşturma aşamasından bahsediyorsunuz sanırım.
hyper-v üzerinde vm için, yerel ağa bakan eth. olmalıdır. bu sayede, ağınızdaki bilgisayarlar proxy server ile iletişim kurabilir, proxy sunucuda internete çıkabilir.
@social:Yanlız kurulum esnasında hem ınternal hemde external interface tanımlamammı gerekıyor,sadece internal tanımlasak yeterli olmuyormu
-
Merhaba pfsense kurulumunda hatırladıgım kadarıyla hem lan hemde wan ıcın atama yapılması gerekıyordu.Ben proxy server olarak kuracagımdan oturu external ınterface tanımlamayacagım.Tek interface li kuruluma izin verıyormu pfsense onu merak edıyorum
-
Evet izin veriyor. Ama o tek girişide wan seçeceksiniz. Sonrada reverse proxy yapacaksınız galiba değil mi?
-
İyi de, zaten bir sanal makine üzerinde kuracağınız için, tek lan olsa ne olur çift lan olsa ne olur ?
Neden bu kadar takıldınız bu konuya merak ettim ? Özel bir uygulama durumu mu var ?