Disk Usage %95 altına inmiyor.
-
Merhaba arkadaşlar, pfSense 2.0.2 versiyonu çalışıyor Disk Usage %99 a dayandığı için temizlemeye çalışıyorum ancak en fazla %95 e kadar iniyor daha aşağıya düşmüyor. Temizlediğim klasör cache dosyası. Squid boyutuna baktığım zaman ise 5,9 gb kadar bir boyut görüyorum nasıl temizleyebilirim burayı neyi silmem gerekiyor. Çok hakim olmadığım için yanlış birşey silmek istemiyorum.
Teşekkürler. -
en büyük 10 klasörü sırası ile görmek için,
pfsense konsol komut satırından şu komutu verip sonuçlara bakabilirsiniz. (ya da Diagnostics: Execute command menüsünden satır satır.)du -a /var | sort -n -r | head -n 10
Squid cache'i ile ilgili boyutsal sıkıntıları ben şu şekilde gideriyorum.
konsol komut satırından sırası ile satır satır şunları çalıştırın./usr/local/etc/rc.d/squid.sh stop rm -rf /var/squid/cache/ mkdir -p /var/squid/cache/ cd /var/squid/ chown proxy:proxy cache chmod 755 /var/squid/cache/ squid -z /usr/local/etc/rc.d/squid.sh start
rm ile başlayan satırın çalışması uzun sürebilir, sabırla bekleyin :)
-
tuzsuzdeli hocam cevabın için çok teşekkür ederim. Ben cache dosyasını silmiştim zaten aynen bu kodlar ile %99 dan %95 e kadar düştü sadece asıl büyük dosya logs klasörü sanırım. Görüntü aşağıdaki gibi:
NOT: access.log dosyasını sildim %20 ye kadar düştü. Çok teşekkürler tekrar.
-
rica ederim.
Squid ayarlarında, log rotate kısmına bir değer girip kaydedin. Otomatik silinmesi lazım logların.
-
http://www.1resimyukle.com/image/jIp
Buradaki gibi bir gün belirtirseniz o günden sonra en eskiden geriye doğru gün gün siler.