Sätta upp simpel VPN lösning till DMZ nät • Hej!

  Jag har satt upp ett DMZ nät som jag vill ha en smidig VPN lösning emot. Jag vill att man utifrån skall kunna ansluta med Windows inbyggda VPN funktioner direkt till detta nät.

  Vilket lösning är bäst lämpad för detta i Pfsense? Jag har testat samtliga lösningar men får ingen att fungera, förutom OpenVPN där man måste ha deras klient för att ansluta. Anledningen till varför jag troligen inte får igång det är pga okunskap men jag har försökt följa ett helt gäng guider angående detta utan resultat. Så jag behöver eran hjälp att styra in mig på rätt spår så jag inte spenderar massa tid på en lösning som ändå inte fungerar som jag tänkt mig.

  Trevlig kväll!

  // Stylaren • 161 views och ingen har svarat? Helt död forumsdel. Något vi bör hjälpas åt att ändra på. Ska nog sätta RSS feed på detta forum så jag kan hjälpa fler. Ni andra experter där ute, gör det ni med.

  Letade upp mina kontouppgifter bara för att kunna svara på detta.

  Windows kan köra L2TP/IPSec och PPTP utan några extra programvaror, så det är något sådant du vill köra som VPN. Dock skulle jag undvika PPTP då det är sårbart.

  Min kollega är duktig på detta, ska se om han kan flika in.


Log in to reply