Hot Spot Kuruluma başlayamama sorunu !!
-
Arkadaşlar Herkese Merhaba,
Pfsensete bir çok şeyi yaptım fakat hot spot kurulumunda takıldım >:(
Yapmak istediğim TC No yada Sms ile hot spot misafir yayını yapmak.
Forumu inceledim samet arkadaşımızın anlatımı ile ilgili herkes kurulumu gerçekleştirebilmiş fakat kurulum yapan arkadaşlar sanırım pfsense 2.1.5 altı sürümlerde gerçekleştirmiş
Benim kullanmakta olduğum sistem
2.1.5-RELEASE (i386)
built on Mon Aug 25 07:44:26 EDT 2014
FreeBSD 8.3-RELEASE-p16Ayrıca aynı adımları X64 üzerinde de denedim fakat hiç birisini çalıştıramadım
Samet arkadaşımızın anlatımından yola çıkarak
# pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
vermiş olduğu linki shell ekranında çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum ve kuruluma başlayamıyorum
[2.1.5-RELEASE][admin@Hotspot.localdomain]/root(62): # pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
#: Command not found.Bende
forumda bir arkadaşın paylaşımında
pkg_add -r ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
Komutunu görerek kullandım paketimi kurdu ve tüm indirdiklerine Done diyerek ok verdi.
pkg_add -r ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz Fetching ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz... Done. Fetching ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/pkg-config-0.25_1.tbz... Done. Fetching ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/pcre-8.30_1.tbz... Done. Fetching ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/libiconv-1.13.1_2.tbz... Done. Fetching ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/libxml2-2.7.8_2.tbz... Done. Fetching ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-5.3.10_1.tbz... Done. Fetching ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-session-5.3.10_1.tbz... Done. 8.3-release/All/php5-session-5.3.10_1.tbz... Done.
fakat bundan sonra ne yapmam gerekiyor Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.
-
Konuyla ilgili yardımcı olabilecek kimse yok mu bu kadar umutsuz mu arkadaşlar durum :-[
-
son versiyonları kullanmak için özel bir sebebiniz yoksa,
neden, paketin çalıştığı eski versiyonu kullanmıyorsunuz ?keza 64 bit opsiyonu da öyle. zorunlu olarak 3gb'dan fazla ram kullanmanız gerekmiyorsa, 64 bit'e de pek gerek yok.
-
son versiyonları kullanmak için özel bir sebebiniz yoksa,
neden, paketin çalıştığı eski versiyonu kullanmıyorsunuz ?keza 64 bit opsiyonu da öyle. zorunlu olarak 3gb'dan fazla ram kullanmanız gerekmiyorsa, 64 bit'e de pek gerek yok.
Merhaba ,
http://sametyilmaz.com.tr/pfsense-ghost-hot-spot-kurulumu-ve-ilk-ayarlar.htmlBuradaki anlatımı uygulamam için Tam versiyon bilgisini öğrenebilir miyim.
-
Merhaba;
Samet Bey'in kurulumlarını adım adım devam ederek kurun ancak kurulum esnasında aşağıdaki komutları çalıştırın
pkg_add -rfi http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/i386/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
pkg_add -r http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/old-releases/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
-
Merhaba ,
Sonunda Kurulumu tamamladım yardımlarınız için teşekkür ederim.
samet arkadaşımıza da teşekkürlerimi iletiyorum.