Very slow traffic from other VM's through pfSense on XenServer



  • So as I understand it, we need an upstream fix from FreeBSD for this to be magically solved once and for all. What about workarounds? Can someone summarize what steps to take so we can add it to the Wiki under Virtualization / Xen?

    Out of curiosity, is it the same with other environments, like KVM or ESXI?



  • Hi Guys, is this soluction necessary? I mean, I've already disabled the "hardware checksum offloading" and I'm running XS 7.2 with citrix DVSC... I just can't go thru the internet from my second server, all my VM's hosted in my pool master are working fine...
    PFSENSE is my gateway running on master.


  • LAYER 8 Netgate

    Yes. It is still necessary if you want to use the PV NICs.

    You can also put this in /boot/loader.conf.local:

    hw.xen.disable_pv_nics=1

    Your interfaces will now present as reX and you will not have to make those VM checksum changes. But they won't be paravirtualized.



  • @bbmitch

    I'm wondering... this thread is 4 years old... and problem is still there.
    The trick xe vif-param-set uuid={uuid of vif} other-config:ethtool-tx="off" is still working also.

    Any idea when this will be fixed?

    Thanks



  • Hello, I run my pfSense on XenServer. I edit both lan card

    xe vif-param-set uuid=... other-config:ethtool-rx="off"
    and
    xe vif-param-set uuid=... other-config:ethtool-rx="on"

    and speed of internet will be beter. But I still have problem with some pages (www) some pages open some pages don't open, some pages open very long and sometimes works fine :(.

    Any idea ??

    Thanks.




  • Banned

    This post is deleted!

Log in to reply