Wolfteam güvenlik duvarı uyarısı
-
selam
pfsense 2,1,5 cift hat kullanıyorum. wolfteam adlı oyuna giriş yapamıyorum S41 güvenlik duvarı uyarısı veriyor.
acil yardımınıza ihtiyacım var
saygılar -
30000:31000 aralığındaki portları 1 modemden çıkar sorunun çözülecektir.
-
üstadlar
rica etsem baştan sona ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz nasıl yapacağımı.
portları yazdım ve olduğunu sanmıştım.ama olmamış. halen güvenlik duvarı uyarısı alıyorum.
pfsense 2,1,5 kullanıyorum. modem bridge modda değil. ve cift adsl hattı kullanıyorum.
saygılar -
LAN üzerinde yeni bir tcp/udp kuralı oluştur ve "Destination port range" 30000-31000 port aralığını yaz
en alttan "gateway" kısmından da hangi modemden çıkarmak istiyorsan seç.
Sonuç olarak bu portlar seçtiğin modem üzerinden çıkacak ve hata almayacaksın. -
ARKADASLAR. RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ YAPTIM.AMA OLMADI. MODEM BRİDGE MODDE DEĞİL.MODEMDEN AYAR YAPMAK GEREKİYORMU.
-
modemde ayar yapmak gerekiyor. Aynı şekilde aynı portları modemdede açmanız gerekir
-
pfSense nin Wan ipsine dmz atarsanız modem üstünden sorununuz çözülecektir.
-
son yazdığın kuralların işlemesi için o kuralları "Default allow LAN to any rule" kuralının üstüne al. 2. bir seçenekte System>Advanced>Miscellaneous seçeneği altındaki Use sticky connections seçeneğini işaretle ve firewallı yeniden başlat. bu şekilde dualwan kullanıyorsan iki hat dengeli dağıtılır ama bağlantı hızı iki katına çıkmaz ama sorunda yaşamazsın.ben şahsen bu şekilde kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım. ayrıca limiter kullan.Firewal>Traffic Shaper>Limiter iki adet kural oluştur ve default lan rulede in-out seçenekleri ile limiteri seç
-
herkese teşekür ediyorum.manavgat07 arkadaşım özellikle sana teşekür ederim. bugüne kadar hep doğru yapmışım ama Default allow LAN to any rule" kuralının üstüne almamışım. o kuralın üstüne aldıktan sonra calıştı.
herkese saygılar