Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense cihazındaki boş portu misafir portu olarak ayarlama

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 2 Posters 1.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      Bilgitech
      last edited by

Merhaba arkadaşlar,

5 adet porta sahip pfSense serverim var 3 port wan 1 port ta lan için ayrıldı şuan aktif çalışıyor elimde bir tane de Vigor (DryTek) AP 800 cihazım var. Bu cihaz iki tane lan hattını destekliyor ve iki tane kablosuz ssid tanımlanabiliyor şimdi bir ssid var kendi ağımıza dahil olan. ben ikinci ssid yi de misafirler için kullanıp herhangi bir kısıtlama olmadan farklı bir gruptan ip alıp internete çıkmalarını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? boş olan portu bunun için kullanabilir miyim?

Teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hoscakal
        last edited by

@Bilgitech:

Merhaba arkadaşlar,

5 adet porta sahip pfSense serverim var 3 port wan 1 port ta lan için ayrıldı şuan aktif çalışıyor elimde bir tane de Vigor (DryTek) AP 800 cihazım var. Bu cihaz iki tane lan hattını destekliyor ve iki tane kablosuz ssid tanımlanabiliyor şimdi bir ssid var kendi ağımıza dahil olan. ben ikinci ssid yi de misafirler için kullanıp herhangi bir kısıtlama olmadan farklı bir gruptan ip alıp internete çıkmalarını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? boş olan portu bunun için kullanabilir miyim?

Teşekkürler.

Merhaba,

Aynı cihazdan bende kullanıyorum AP800'ü lan a ve lan b yi görmüşsünüzdür.

lan a'dan kablo çıkarıp kendi lan'ınıza bakan switch'inize
        lan b'den de kablo çıkarıp pfsense'nin boş portuna takıp

arayüzden ssid'ye gelip

CALISAN ismini verip Lan a'yı seçin
        MISARFIR ismini verip Lan b'yi seçin

dhcp'yi kapatın ki pfsense'den ip alsınlar

pfsense kısmında da boş portu'nuza lan 2 ismini verin ve dhcp'yi aktif edin

yalnız lan 2 için verceğiniz ip normalde kullandığınız segmentten farklı olsun

şu an 192.168.1.1 kullanıyorsanız 192.168.2.1 kullanın ya da daha farklı

bunları ayarladıktan sonra isterseniz misafir kullanıcılarınızı captive portal ve freeradius ikilisini kullanabilirsiniz.

• B
          Bilgitech
          last edited by

Merhaba tekrar,

Çok teşekkür ederim hocam. Dediklerini birebir uyguladım. Sadece pfSense tarafında bilgim yetersiz olduğundan rule u yanlış yazmışın samet arkadaşımız da orayı düzeltti. Şuan problemsiz bir şekilde guest ağı da çalışıyor.

İyi çalışmalar.

• H
            hoscakal
            last edited by

Ne demek güle güle kullanın.

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.