2 internet hattından birisi sadece seçtiğim IP adreslerine hizmet edebilir mi?
-
Merhabalar,
2 adet fiber hattım var, 1. hat sınırsız ve 21,80,443 vs. portları gibi tüm web trafiklerine ait olacak, diğer hattım ise kotalı, belirleyeceğim 5-10 adet IP adresi ile işlem yapan programlara ait olacak, web kullanımı olmayacak böyle bir yapılandırmayı nasıl yapabilirim bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
Teşekkürler. -
pfsense multiwan ayarlarını forumdan aratın.
-
Multiwan ile birlikte Destination Nat konusunu bakmanız gerekecek.
-
Selam
Ben bunun portlu olanını yapıyorum,
internete çıkacağınız hattı Sistem: Ağ Geçitleri kısmından varsayılan ağgeçidi olarak tanımlayın.
programlarınızın iplerini Güvenlik duvarı: guruplar kısmında guruplayın, ardından kurallar sekmesinden lan' a tıklayın
yeni bir kural oluşturunprotokol : tcp/udp
hedef: hazırladığınız gurubu buraya yazın (ben burayı boş bırakıp hedef port aralığına yazıyorum, herhalde ip bazlı seçilim için böyle yapmanız gerekir)
ağgeçidi: programlar için ayırdığınız bağlantıyı seçin.
Bu kadar.
Umarım çalışır.
iyi günler.
-
Selam
Ben bunun portlu olanını yapıyorum,
internete çıkacağınız hattı Sistem: Ağ Geçitleri kısmından varsayılan ağgeçidi olarak tanımlayın.
programlarınızın iplerini Güvenlik duvarı: guruplar kısmında guruplayın, ardından kurallar sekmesinden lan' a tıklayın
yeni bir kural oluşturunprotokol : tcp/udp
hedef: hazırladığınız gurubu buraya yazın (ben burayı boş bırakıp hedef port aralığına yazıyorum, herhalde ip bazlı seçilim için böyle yapmanız gerekir)
ağgeçidi: programlar için ayırdığınız bağlantıyı seçin.
Bu kadar.
Umarım çalışır.
iyi günler.
Teşekkürler çalıştı şu an bir sorun yok.