Openvpn doesn´t ping bridge lan hosts after hardware migration



  • Hi all,

    i´ve just changed my pfsense firewall hardware, to install more nics.
    I made a backup of all configurations and restored it on the new pfsense hardware/server.
    After thar, i´ve created a "new" openvpn brigdge interface e assigned to ovpns1.
    Now, i can connect and authenticate to openvpn server, but , can´t do nothing, ping, access, nothing.
    No logs on the firewall logs.
    I dont know what to do…
    tks



  • Have you also assigned rules to the new OVPN interface to permit traffic?



  • Tks for the reply.
    I guess yes.
    But, in the original install of openvpn, all of the packets blocked by the firewall was shown on the firewall logs, but now nothing is showed on the firewall logs, and i don´t know why…
    See my config attached...
    Anything wrong?
    tks

    ![OpenVPNBridge Firewall Rules.jpg](/public/imported_attachments/1/OpenVPNBridge Firewall Rules.jpg)
    ![Openvpn Firewall Rules.jpg](/public/imported_attachments/1/Openvpn Firewall Rules.jpg)
    ![Interface Assign.jpg](/public/imported_attachments/1/Interface Assign.jpg)

    ![OpenVPNBridge Firewall Rules.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/OpenVPNBridge Firewall Rules.jpg_thumb)
    ![Openvpn Firewall Rules.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/Openvpn Firewall Rules.jpg_thumb)
    ![Interface Assign.jpg_thumb](/public/imported_attachments/1/Interface Assign.jpg_thumb)



  • I can't see what's the "openvpn brigdge interface" good for. There is an "OpenVPN" interface created anyway if OVPN server is set up.

    For logging ensure that the logging of packet blocked by the default block rule is activated also.
    If there are no blocks of VPN access shown in log the packets would be miss-routed.



  • I have two openvpn "servers" on my pfsense, on site-to-site connection, and the openvpn bridge server to my clients receive my internal lan ip address from dhcp.
    I can connect, authenticate, give ip, but can´t do nothing on my network. No access.
    Attached my android connection…
    tks



  • Banned

    @dbgalaxysii:

    I can connect, authenticate, give ip, but can´t do nothing on my network. No access.

    As noted above, I can't see what's the "openvpn brigdge interface" good for either. You are shooting yourself in the foot with the bridge.



  • I followed this tutorial, and it has worked for me…

    http://hardforum.com/showthread.php?t=1663797

    Tks