Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

PfSense'de kullancı bazlı face twit engelleme

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    2 Posts 2 Posters 909 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Z
      zulkarneyin
      last edited by

Kusura bakmayın bütün formu alt üst etmeme rağmen kullanıc bazlı engelleme ilgili bilgi bulamadım
      sorunuma gelirsek ofiste 10 kullancı var ve bu kullanıcılardan bazıları face twie girmesin ama diğerleri girsin istiyorum ama bunu yaparken ip bağımlı değilde kullanı adı parola bağımlı olmasını istiyorum örneğin kullanıcı a giriş yaptığı zaman captiva portal kullanıcıyı doğrudan 192.168.1.100 ile 1.120 arasında bi aypi almasını sağlasın bu aralıktaki ip lerde kurallarla vsair facebook un ve twitin HTTPS leride dahil olmak üzere erişim kısıtlı olsun gibi bişeyler işte ;D :P b kullancısı istediği gibi erişebilsin sitelere yardımlarınızı bekliyorum. sırf bu iş için netten ikinci el pc aldım keşke fortigate gibi bir donanım alsaymışım.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        Sevenedek
        last edited by

Düşündüğünüz şey farklı ama,

Squid Guard ile zaten kişilere istediğiniz gibi yetki verebiliyorsunuz veya kısıtlayabiliyorsunuz.

Target Categories bölümünde kendiniz özel olarak Kategoriler oluşturabilir ve bunlara Squid Guard kısmında allow veya deny yapabilirsiniz.

Yani kısaca anlatmak istediğim bu yöntem çok uğraşmadan istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Saygılarımla…

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post
        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.