Maşinile pe care rulăm pfSense • Salut ! Ca să facem cumva cunoştinţă între noi … hai să postăm aici configuraţiile calculatoarelor pe care rulăm pfSense.

  Eu acum pentru 7 clienţi pe o conexiune ADSL 4 Mbps download 512 Kbps upload folosesc un COMPAQ luat de la second cu procesor P3 800 Mhz + 384 MB RAM, HDD 10 GB, 1 LAN Realtek, 1 LAN 3COM şi pregătesc un calculator format mini-ITX cu Procesor P4 1700 Mhz, 512 DDR1, placă de bază ECS ES4M, adaptor IDE to CF, CF de 256MB, placa de reţea onboard + o placă 3COM. http://www.ixbt.com/mainboard/images/barebones-2k4-jun/u-buddie-4m23/u-buddie-in-w-modem.jpg

  Foloseşte careva dintre voi modele Soekris, ALIX, LEX sau ceva de genul ? • eu am un cluster format din 2 embedded box-uri de la Soekris

  http://www.soekris.com/net5501.htm • Super fain ! Şi ce faci cu Soekris-urile ? VPN, gateway, firewall, VOIP PBX … ? Şi mai ales... cum ai reuşit să întri în posesia lor şi cu ce costuri ? Din câte ştiu eu nu sunt distribuitori de Soekris în România.
  Se merită să foloseşti Soekris în loc să foloseşti un mini PC sau un PC normal mai vechi gen P3 ? Care sunt avantajele directe în afară de consumul foarte mic al unui Soekris ? • le-am luat de pe net…si fac vpn si proxy
  mentionez ca nu le folosesc in tara. • Salve Pf-senzilor ;D , folosesc de 1 an aceasta solutie de care sunt pe deplin multumit. Bafta celor de la pfsense fac o treaba pe cinste.
  Rulez pe un amd sempron 2,6 cu 512ram placa 80hd 2 placi intel gigabit.
  Este prea mult pt 10 utilizatori, dar nu am avut ceva mai slab sa pun, ma gandeam la o solutie mai mica cu consum mai putin si cu aceeasi eficienta.
  Din propria experienta daca incerci sa pui pachete pe el creste semnificator cerintele (snort, squid, radius) asa ca o solutie gen 333 sau 800 nu cred ca ar fi suficienta sa mai ai si utilizatori de torente atunci chiar ca nu faci fata.(loss si choke la greu ) desface bine pachetele cu cat procesorul este mai puternic.


Log in to reply