Problem in 2.2.1



  • Since 2.2.1 my OpenVPN doesn't work well.

    The tunnel colapses quite often and I can't get it up and running again.

    This is what the client says. It connects fine but after a minut nothing works any longer.

    Wed Mar 25 22:32:52 2015 OpenVPN 2.3.6 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [PKCS11] [IPv6] built on Dec  1 2014
    Wed Mar 25 22:32:52 2015 library versions: OpenSSL 1.0.1j 15 Oct 2014, LZO 2.08
    Wed Mar 25 22:32:59 2015 Control Channel Authentication: using 'keyfile' as a OpenVPN static key file
    Wed Mar 25 22:32:59 2015 UDPv4 link local (bound): [undef]
    Wed Mar 25 22:32:59 2015 UDPv4 link remote: [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:1194
    Wed Mar 25 22:32:59 2015 WARNING: this configuration may cache passwords in memory – use the auth-nocache option to prevent this
    Wed Mar 25 22:33:00 2015 [cert] Peer Connection Initiated with [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:1194
    Wed Mar 25 22:33:03 2015 do_ifconfig, tt->ipv6=0, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
    Wed Mar 25 22:33:03 2015 open_tun, tt->ipv6=0
    Wed Mar 25 22:33:03 2015 TAP-WIN32 device [Ethernet 2] opened: \.\Global{0C5D5336-3F35-46DB-8AC1-xxxxxxxxxxxxxxx}.tap
    Wed Mar 25 22:33:03 2015 Notified TAP-Windows driver to set a DHCP IP/netmask of xxx.xxx.xxx.xxx/255.255.255.252 on interface {0C5D5336-3F35-46DB-8AC1-xxxxxxxxxx} [DHCP-serv: xxx.xxx.xxx.xxx, lease-time: 31536000]
    Wed Mar 25 22:33:03 2015 Successful ARP Flush on interface [20] {0C5D5336-3F35-46DB-8AC1-xxxxxxxxx}
    Wed Mar 25 22:33:08 2015 Initialization Sequence Completed
    Wed Mar 25 22:34:31 2015 [cert] Inactivity timeout (–ping-restart), restarting
    Wed Mar 25 22:34:31 2015 SIGUSR1[soft,ping-restart] received, process restarting
    Wed Mar 25 22:34:33 2015 UDPv4 link local (bound): [undef]
    Wed Mar 25 22:34:33 2015 UDPv4 link remote: [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:1194
    Wed Mar 25 22:34:34 2015 [cert] Peer Connection Initiated with [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:1194
    Wed Mar 25 22:34:36 2015 Preserving previous TUN/TAP instance: Ethernet 2
    Wed Mar 25 22:34:36 2015 Initialization Sequence Completed
    Wed Mar 25 22:35:54 2015 [cert] Inactivity timeout (–ping-restart), restarting
    Wed Mar 25 22:35:54 2015 SIGUSR1[soft,ping-restart] received, process restarting
    Wed Mar 25 22:35:56 2015 UDPv4 link local (bound): [undef]
    Wed Mar 25 22:35:56 2015 UDPv4 link remote: [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:1194
    Wed Mar 25 22:35:57 2015 [cert] Peer Connection Initiated with [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx:1194
    Wed Mar 25 22:35:59 2015 Preserving previous TUN/TAP instance: Ethernet 2
    Wed Mar 25 22:35:59 2015 Initialization Sequence Completed

    The server also changes the status where the Common Name changes to UNDEF.

    Server UDP:1194 Client connections

    Common Name Real Address Virtual Address Connected Since Bytes Sent Bytes Received

    UNDEF  xxx.xxx.xxx.xxx:55349  Wed Mar 25 22:34:42 2015  5 KB  4 KB

    Am I doing something stupid here or is it a bug?


Log in to reply