Kurulu PFsense Yapılandırma Sorunu
-
Merhaba Arkadaşlar Yukarıda Gördüğünüz gibi bir yapım var PFSENSE kullanılıyor pfsense ara yüzüne girdiğimde gördüğüm tek şey yönlendirme ve portlar , kullanılan alanlar Firewall–>Rules= Wan1,Wan2,Lan da yer alan Port ayarları kameralar,uzak masa üstü,vb için gerekli olan ulaşım.
Firewall--->Nat-->Port Forwart : Aynı şekilde burada da yönlendirmeler var .Yukarıda yazdıklarım haricinde Gözüme takılan birşey yok .
Yani PFSENSE biz kullanmıyoruz yukarıdaki durumlar için sense gerek yok modem üzerinden bunları çok rahat yapabiliriz.Ben sense tam anlamı ile kullanmak istedim için günlerdir makaleler okuyorum anlatılan bir çok şeyi yaptım buna rağmen hiç bir şey olmadı bir yerde hata var hatayı tek başıma çözemiyorum daha önce sense veya bu tar bir arayüz kullanmadım
network bilgin var.Not : Okuduklarımın arasında anlatımı akıcı ve anlaşılır olan kitap Pfsenso_ABC_si ama yarım bırakılmış yazan arkadaşa teşekkür ederim (Kamil KATILMIŞ).
Bu konu ile Alakalı Okuduğum bir kitaptan alıntı yaparak örnek vericem .
- Kitap : Pfsenso_ABC_si sayfa 38 : proxy filter SquidGuard:General Setting
Enable Açıldığı anda bütün internet gider diye bir uyarı var.
: yukarda yazılanın yaptım ama internetimde hiç bir değişiklik olmadı
- Kitap : bga_14_pfsensefirewall_router eğitimi sayfa 80-88:
bu sayfalar arasında yazan herşeyi yaptım ama herhangi bir sınırlama ile karşılaşmadım .- Sonra gittim Proxy filter kısmında yer alan Target Rules List (Black List)
hepsini Deny'liyorum yasaklı kelimeleri google yazıyorum çıkan sonuçlara tıklıyorum değişen hiç bir şey olmadı grup yaptın ip aralığı verdim yine yok bir şey olmadı.
Otomatik ip'lerinde DNS : Pfsenso ip si.
Ne yaparsam yapmayım birşeyi değiştiremiyorum. Bu konuda bana acilen bilgi verir misiniz. Bir yerde eksik var. pc leri tek tek eklemeye dahi razıyım. Yeter ki bilgilendirin. Okumaktan yada Yazmaktan kaçtığım yok ama günlerdir yaptığım hiç bir şey işe yaramıyor belki bir yerdeki ok yüzünden yaptığım bütün kuralları eziliyor olabilir.
. Para ile destekte alabilirim ilk hedefim pfsenso en iyi şekilde kullanmak.
Bu uzun Yazıyı Okuduğunuz için teşşekkür ederim. Herkese kolay gelsin iyi günler.
- Kitap : Pfsenso_ABC_si sayfa 38 : proxy filter SquidGuard:General Setting
-
Arkadaşlar İlk Aşamayı geçtim başarı ile Emeği geçen herkese Teşekkürler iyi ki varsınız. ;D
- Face https portlarını kapadım sorunsuz ama twitter portlarını kapadığım anda bütün internet gidiyor :-\ anlamadım
-
slm
twitter ip lerinin sonuna yazdığın 32-16 değerlerini kontrol ettinmi ? -
evet.
hepsi face gibi 16199.16.156.0/16
199.59.150.0/16
199.59.149.0/16
199.59.148.0/16bu şekilde aktif ettiğimde internetim gidiyor . İlgin için teşekkürler. :D
-
sorunu buldum :D rulas kısmında TCP/UDP ayarlar iken Destinatio kısmına not işaretli kalmış . onu kaldırdım bir baktım her şeye ulaşılıyor face twit onuda buldum sense dns kısmına el ile dns verilmiş 8.8.8.8 8.8.4.4 onları da kaldırdım şimdi canafar . :D