Captive Portal Sorunu
-
Arkadaşlar PFsense son sürümünü captive portal + squid olarak kullanmak gibi bir planım var. Fiziksel yapı için gerekli malzemelerin tedariği sürerken evde virtual olarak bir taslak oluşturup denemek istedim. Ancak bir türlü Captive Portal çalıştıramadım.
DHCP server pfsense üzerinde ve DNS olarak PFsense lan ip adresi dağıtıyor.LAN için GW olarak da pf sense lan ip adresini dağıtıyor. DNS resolver'da çalışıyor.
Captive portal'i "LAN" arayüzü için enable ettim. Ancak bir türlü web trafiğini üzerine almıyor. Network konusunda vb. hata yapmadığıma eminim. Bir CCIE olarak bu işin içinden çıkamadığıma utanıyorum açıkçası :)
Yapı basitçe aşağıdaki gibi :
Mobile Phone –-((((((---> Cisco Access Point -)))))-------->Pfsense LAN---------PFVir.BOX------Pfsense WAN----> MODEM----INT
(PC Wifi Bridge) (PC Eth Bridge)Gördüğüm kadarıyla servisler yapılandırma sonrası firewall'a gerekli girdileri oluşturuyor. Daha önce redhat sürümlerinde bir çok open source proxy/firewall uygulaması yaptım ancak kolaydır diye pfsense denedik ve beceremedik :) Nerede yanlış yapıyor olabilirim.
-
Merhaba,
Captive Portal servisinin sağlıklı çalışabilmesi için en önemli noktalardan biri dns ip adresi olarak pfSense lan ip adresi olması gerekli. Öncelikle bunu kontrol edin derim. Sonrasında da telefondan pfSense arayüzüne ulaşabiliyor musunuz bunu kontrol edebilirsiniz. Bazen basit noktaları gözden kaçırabiliyoruz. Karmaşık işlerin içinden çıkabilsek de.
Esenliklerimle,
SGTR -
Merhaba,
Captive Portal servisinin sağlıklı çalışabilmesi için en önemli noktalardan biri dns ip adresi olarak pfSense lan ip adresi olması gerekli. Öncelikle bunu kontrol edin derim. Sonrasında da telefondan pfSense arayüzüne ulaşabiliyor musunuz bunu kontrol edebilirsiniz. Bazen basit noktaları gözden kaçırabiliyoruz. Karmaşık işlerin içinden çıkabilsek de.
Esenliklerimle,
SGTRpfsense captive portal allowed ip bölümüne pfsense lan ip yi bir eklermisiniz