Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Modemin ağa dahil edilmiş wirelessi bir süre sonra kısıtlı bağlantıya dönüşüyor.

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 2 Posters 1.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cenx
      last edited by

Merhaba

Forumda aradım fakat daha önce aynı sorunla karşılaşmış birini bulamadım. Linksys ve cisco olmak üzere iki modemimi de denedim fakat sonuç aynı. modemi bridge moda alıp portlarından birini pfsensee diğerini de direk switch e bağlayıp pfsense üzerinden wireless hizmeti oluşturuyorum. ancak bir süre sonra (yarım ya da tam gün sonra) telefonlar bağlanmamaya, bağlı aygıtlarda kısıtlı bağlantı hatasıyla kopmaya başlıyor.

Nedeni ne olabilir?

iyi günler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        magmaHSS
        last edited by

Merhabalar,

Modeminizin dhcp özelliği kapalı mı?

Beyin Bedava!

• C
          cenx
          last edited by

merhaba

hayır modemimin dhpc özelliği açık.
          bir de bahsettiğim o süre geçtikten sonra laptopumdan wireless bağlandığımda pfsense arayüzüne ulaşabiliyorum ama internet bağlantım olmuyor.

• M
            magmaHSS
            last edited by

Kusura bakmayın biraz geç oldu.  DHCP özelliği açıksa bilgisayarınız modemden ip alacaktır. dolayısı ile internete erişemeyebilir. kapatırsanız eğer bilgisayarınız firewall(pfsense) inizden ip alıp internete sizi çıkaracaktır.

Beyin Bedava!

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.