Public Routed Subnet + NAT • Is het met Pfsense mogelijk een Routed subnet samen met NAT te gebruiken?

  even kort uitgelegd : ik wil de mogelijkheid hebben om een apparaat wat in het netwerk hangt een publiek adres te geven (dus zonder NAT), maar de overige apparaten moeten wel gewoon geNAT worden..

  Dit kan ik nu met een Draytek wel :

  Public Routed Subnet
  Bij zakelijke oplossingen en zakelijke internetlijnen worden vaak meerdere publieke IP adressen verdeeld en gebruikt. Middels de functionaliteit ‘Public Routed Subnet’ in de Vigor 2960 en Vigor 3900 kunt u ervoor zorgen dat u de publieke IP adressen welke u van uw provider ontvangt rechtstreeks kunt koppelen aan de LAN interface. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld web servers en ftp servers een eigen publiek IP adres geven.
  Een andere oplossingen met Public Routed Subnet is om in een verzamelgebouw meerdere bedrijven gebruik te laten maken van één internet verbinding. Ieder bedrijf krijgt dan zijn eigen publieke IP adres met eventueel een eigen router.

  Op het forum zie ik wel de opties voorbij komen om NAT helemaal uit te schakelen, maar ik zou ze graag naast elkaar willen gebruiken… Iemand een idee? • Op een aparte interface zetten…en dan NAT voor die interface uit. • Firewall > NAT > 1:1 NAT


Log in to reply