PfSense 2.2 - 2.2.2 Radius Kota Sorunsalı
-
Merhaba,
Bir süredir üzerinde çalıştığım ama KOTA sorununa takıldığım için ilerleyemediğim sorunun ipfw tarafına gönderilen MAC formatı ile ilgili olduğunu ve 2.2.3'de çözüldüğünü bildirmek istiyorum. Gerçekten çok fazla zaman ve emek kaybı yaşadım bu nedenle başka arkadaşların aynı sorunu yaşamasını istemiyorum. Kısaca sorun
/usr/local/captiveportal/radius_accounting.inc
179. satırda bulunan: $volume = getVolume($clientip, $clientmac);
174. satıra alınması ile çözülmüş. Bunun nedeni ise 175 satırda bulunan $clientmac = mac_format($clientmac); mac formatını değiştirmesi olarak görülmekte.Çok fazla teknik detaya değindik sanırım. Eski versiyon ile kullanmak isteyenler için yukarda teknik açıklaması var veya yeni versiyonda rahatlıkla kullanılabilir tabi yeni sorunlar yoksa :)
Bir süredir sahalardan uzaktık, inşallah vakit buldukça daha çok burada olacağım..
Hayırlı günler diliyorum..
-
@AydinY:
Merhaba,
Bir süredir üzerinde çalıştığım ama KOTA sorununa takıldığım için ilerleyemediğim sorunun ipfw tarafına gönderilen MAC formatı ile ilgili olduğunu ve 2.2.3'de çözüldüğünü bildirmek istiyorum. Gerçekten çok fazla zaman ve emek kaybı yaşadım bu nedenle başka arkadaşların aynı sorunu yaşamasını istemiyorum. Kısaca sorun
/usr/local/captiveportal/radius_accounting.inc
179. satırda bulunan: $volume = getVolume($clientip, $clientmac);
174. satıra alınması ile çözülmüş. Bunun nedeni ise 175 satırda bulunan $clientmac = mac_format($clientmac); mac formatını değiştirmesi olarak görülmekte.Çok fazla teknik detaya değindik sanırım. Eski versiyon ile kullanmak isteyenler için yukarda teknik açıklaması var veya yeni versiyonda rahatlıkla kullanılabilir tabi yeni sorunlar yoksa :)
Bir süredir sahalardan uzaktık, inşallah vakit buldukça daha çok burada olacağım..
Hayırlı günler diliyorum..
Merhaba, bilgi için teşekkürler,
Size bir sorum var inşallah deneme fırsatınız olmuştur, 2.2.1 ce 2.2.2 de ben hala Traffic shaper kısmında "Limiter" ve "Layer 7" kuralları oluşturduğum zaman internet clientlardan kesiliyor, 2.2.3 de bu sorun hala devam ediyormu? Deneme fırsatınız oldumu ?
Kolay Gelsin
-
Malesef henüz 2.2.3 kullanmıyorum, geriden gelmeyi tercih ediyorum :)
-
Peki kullanıcı icin kota kayıtları ne tarafta bilgileri tutuluyor bilginiz varmı ?
-
arkadaşlar konu ile alakalı degil ama ben bu 2.2.2 yi kesinlikle calıstıramıyorum.
acilmiyor pfsense bazı yerlerde kalıyor her zamanki dosyayı indirip her zamanki gibi kuruyorum.
x64 sürüm 2.2.0 da sıkıntısız calısan sistemi güncelledim başım ağrımıştı
bu sorunu benden başka yasayan yokmu
-
Peki kullanıcı icin kota kayıtları ne tarafta bilgileri tutuluyor bilginiz varmı ?
/var/log/radacct/datacounter/[süre]/used-octets-kullaniciAdi
[süre] = daily, weekly, monthly ve forever şeklinde farklı klasörlerde tutuluyor. Aynı klasörde belirlemiş olduğunuz Toplam Kotada ayrı bir dosyada max-octets-kullaniciAdi tutuluyor.
-
@AydinY:
/var/log/radacct/datacounter/[süre]/used-octets-kullaniciAdi
[süre] = daily, weekly, monthly ve forever şeklinde farklı klasörlerde tutuluyor. Aynı klasörde belirlemiş olduğunuz Toplam Kotada ayrı bir dosyada max-octets-kullaniciAdi tutuluyor.
Bilgi için teşekkürler. :)