Pf sense 2.2.3 PHP-soap KURULUM Sorunu
-
Arkadaslar merhaba calısıtgım sırkette ghost scriptini kullanıp ıb proje yapıcaz ama gunlerdır php soap kurlumunun tamamlayamadım ve kafayı yemek uzereyım lutfen yardımcı olabılırmısınız=?
Oncelıkle pkg ınstall php55-soap yapıp php ve soapın 5.5.27 versıyonlarını kuruyorum ancak makınaya boot attıgımda dırek su hatayal karsılasıyorumWarning: illegal string offset 'alias' in /etc/inc/util.inc on line 1401
Php ve soap arasıdakı surum cok fazlao lursa bu hata olabılır demısler ama pkg ınstall php56-soap yapınca gene aynı hatayı alıyorum yenı surum yukledıgım halde,
lutfen yardımcı olabılırmısınız? :-X -
yokmu beyler yardımcı olabılıcek=? :/
-
merhaab
aynı hatayı bende aldım pek bısey bulamadım sımdılık ama php soap ozellıkle php bıraz sıkıntılı bır durum oluyor
-
Merhabalar
Sorunu çözebilen varmı?
Ben sorunun php versiyon değişiminden kaynaklandığını düşünüyorum. PF 2.2.3 php 5.5.26 versiyonu ile geliyor herhangi bir php modülü yüklemeye çalınca "pkg install php55-ftp gibi" php versiyonu 5.5.27 olarak güncelleniyor. Ancak güncellmeden yükleme çözümü bulamadım.
eskiden pkg_add -rfi modülyolu şeklinde yazınca sadece modul yükleniyor bağımlıklık paketleri etkilenmiyordu. Şu anda ise pkg install ile bağımlılık
paketleri etkileniyor ve php versiyonu değişiyor. Umarım bir çözebilen çıkar ben bulamadım :D -
şunu dener misiniz?
pkg add -M http://pkg.freebsd.org/freebsd:10:x86:64/latest/All/php55-soap-5.5.24.txz
bu 2.2.2 sürümü içindi. adresi siz keninize göre değiştiriniz, zaten link ölü
libxml2 paketinede ihtiyaç duyar, yukarıdaki komuttan önce libxml2 paketini yükleyin
pkg install libxml2 -
Vi ile /etc/inc/util.inc dosyayı açıp 1401'li olan satıra gidip ne yazdığına bakabilir misiniz? Hatalı bir tanım var gibi gözüküyor. Çözemezseniz satırı #'leyip bir deneyin.
-
Vi ile /etc/inc/util.inc dosyayı açıp 1401'li olan satıra gidip ne yazdığına bakabilir misiniz? Hatalı bir tanım var gibi gözüküyor. Çözemezseniz satırı #'leyip bir deneyin.
Bir Tek O Satır Degıl Ben Acıp Denedım bır cok satırve dosya ıle alakalı hata verıyor
-
bayağı araştırmama rağmen bir çözüm bulamadım. Samet bey bulursa bir çözüm ancak öyle olur yoksa biraz zor. php soap servisini yükleyince php versiyonu da değişiyor. dolayısı ile sistem sürekli hatalar veriyor.
-
Merhaba, sorunu ancak pf sense 2.1 surumunu yukleyerek cozdum, pf sensenin yeni versiyonlarında dokumantasyn eksıklıgı ve uyumsuzluk cok oluyordu.2.1 ile cozume kavustu hemen
-
Konu biraz eski ama aşağıdaki çözüm belki birinin işine yarar. Bu çözüm sayesinde pfSense'de soap paketini istediğiniz versiyona yükleyebilirsiniz. Önemli olan pfSense'in php versiyonu ile soap'in dependency php versiyonunun aynı olması. Ben pfSense 2.2.4'de denedim.
Bundan sonrası İngilizce…Learn pfSense's php version
php -v
So what I did is downloaded following installation files for php55
pkg install wget
cd /tmp
In order to allow wget command to be recognized
rehash
Download the php55 and its dependency (pcre) installation packages
wget http://pkg.freebsd.org/freebsd:10:x86:64/latest/All/php55-5.5.27.txz
wget http://pkg.freebsd.org/freebsd:10:x86:64/latest/All/pcre-8.37_2.txz
List the files in the archives (not using verbose)
tar tzf php55-5.5.27.txz >> php55files.txt
tar tzf pcre-8.37_2.txz >> pcrefiles.txt
Create php55 & pcre backup tarballs to secure them
tar cvf pfSense_php55.tar -T php55files.txt
tar cvf pfSense_pcre.tar -T pcrefiles.txt
Install php55-soap
pkg install php55-soap
Reinstall archived files
cd /
tar xvf /tmp/pfSense_php55.tar
tar xvf /tmp/pfSense_pcre.tar
reboot
All set! It is now working. Actually there were total 3 files to archive;
/usr/local/bin/php
/usr/local/sbin/php-fpm
/usr/local/lib/libpcre.so.1
Note: Do not forget to clean the browser's cache! -
Merhaba
Bugün Test Etmeyi Düşünüyorum Bakalım Sonuç Ne Olacak
-
Konu biraz eski ama aşağıdaki çözüm belki birinin işine yarar. Bu çözüm sayesinde pfSense'de soap paketini istediğiniz versiyona yükleyebilirsiniz. Önemli olan pfSense'in php versiyonu ile soap'in dependency php versiyonunun aynı olması. Ben pfSense 2.2.4'de denedim.
Bundan sonrası İngilizce…Learn pfSense's php version
php -v
So what I did is downloaded following installation files for php55
pkg install wget
cd /tmp
In order to allow wget command to be recognized
rehash
Download the php55 and its dependency (pcre) installation packages
wget http://pkg.freebsd.org/freebsd:10:x86:64/latest/All/php55-5.5.27.txz
wget http://pkg.freebsd.org/freebsd:10:x86:64/latest/All/pcre-8.37_2.txz
List the files in the archives (not using verbose)
tar tzf php55-5.5.27.txz >> php55files.txt
tar tzf pcre-8.37_2.txz >> pcrefiles.txt
Create php55 & pcre backup tarballs to secure them
tar cvf pfSense_php55.tar -T php55files.txt
tar cvf pfSense_pcre.tar -T pcrefiles.txt
Install php55-soap
pkg install php55-soap
Reinstall archived files
cd /
tar xvf /tmp/pfSense_php55.tar
tar xvf /tmp/pfSense_pcre.tar
reboot
All set! It is now working. Actually there were total 3 files to archive;
/usr/local/bin/php
/usr/local/sbin/php-fpm
/usr/local/lib/libpcre.so.1
Note: Do not forget to clean the browser's cache!arkadaşımızın tespiti çok doğru kesinlikle çözüm olacaktır size
-
pkg_add -rfi ftp://ftp.fi.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/powerpc/packages-8-stable/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
touch /etc/php_dynamodules/php-soap