Ntopng lua errors



  • Hello,

    I am seeing this recurring error in ntopng

    
    08/Aug/2015 09:39:28 [Ntop.cpp:586] Setting local networks to 192.168.0.0/16,172.16.0.0/12,10.0.0.0/8
    08/Aug/2015 09:39:28 [Redis.cpp:74] Successfully connected to Redis 127.0.0.1:6379
    08/Aug/2015 09:39:28 [Ntop.cpp:560] Parent process is exiting (this is normal)
    08/Aug/2015 09:39:28 [PcapInterface.cpp:81] Reading packets from interface igb1...
    08/Aug/2015 09:39:28 [Ntop.cpp:710] Registered interface igb1 [id: 0]
    08/Aug/2015 09:39:28 [PcapInterface.cpp:81] Reading packets from interface ovpns1...
    08/Aug/2015 09:39:28 [Ntop.cpp:710] Registered interface ovpns1 [id: 1]
    08/Aug/2015 09:39:28 [PcapInterface.cpp:81] Reading packets from interface igb2...
    08/Aug/2015 09:39:28 [Ntop.cpp:710] Registered interface igb2 [id: 2]
    08/Aug/2015 09:39:28 [main.cpp:184] PID stored in file /var/run/ntopng.pid
    08/Aug/2015 09:39:28 [HTTPserver.cpp:351] HTTPS Disabled: missing SSL certificate /usr/local/share/ntopng/httpdocs/ssl/ntopng-cert.pem
    08/Aug/2015 09:39:28 [HTTPserver.cpp:352] Please read https://svn.ntop.org/svn/ntop/trunk/ntopng/README.SSL if you want to enable SSL.
    08/Aug/2015 09:39:28 [HTTPserver.cpp:379] ERROR: Unable to start HTTP server (IPv4) on port 3000
    ^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^
    @^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@
    ^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^
    @^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@
    ^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^
    @^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@
    ^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@08/Aug/2015 09:39:39 [Lua.cpp:2539] WARNING: Script failure [/usr/local/share/ntopng/scripts/callbacks/second.lua][/usr/local/share/ntopng/scripts/callbacks/second.lua:32: /var/db/ntopng/4/rrd/bytes.rrd: illegal attem
    pt to update using time 1439044779 when last update time is 1439044779 (minimum one second step)]
    08/Aug/2015 09:59:49 [Lua.cpp:2775] WARNING: Script failure [/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/get_flow_data.lua][error loading module 'flow_utils' from file '/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/modules/flow_utils.lua':
            cannot open /usr/local/share/ntopng/scripts/lua/modules/flow_utils.lua: No such file or directory]
    08/Aug/2015 10:00:43 [Lua.cpp:2775] WARNING: Script failure [/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/get_flow_data.lua][/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/get_flow_data.lua:8: module 'lua_utils' not found:
            no field package.preload['lua_utils']
            no file '/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/modules/lua_utils.lua'
            no file './lua_utils.lua'
            no file '/usr/local/share/luajit-2.0.3/lua_utils.lua'
            no file '/usr/local/share/lua/5.1/lua_utils.lua'
            no file '/usr/local/share/lua/5.1/lua_utils/init.lua'
            no file './lua_utils.so'
            no file '/usr/local/lib/lua/5.1/lua_utils.so'
            no file '/usr/local/lib/lua/5.1/loadall.so']
    08/Aug/2015 10:01:02 [Lua.cpp:2775] WARNING: Script failure [/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/get_flow_data.lua][/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/get_flow_data.lua:8: module 'lua_utils' not found:
            no field package.preload['lua_utils']
            no file '/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/modules/lua_utils.lua'
            no file './lua_utils.lua'
            no file '/usr/local/share/luajit-2.0.3/lua_utils.lua'
            no file '/usr/local/share/lua/5.1/lua_utils.lua'
            no file '/usr/local/share/lua/5.1/lua_utils/init.lua'
            no file './lua_utils.so'
            no file '/usr/local/lib/lua/5.1/lua_utils.so'
            no file '/usr/local/lib/lua/5.1/loadall.so']
    08/Aug/2015 10:01:12 [Lua.cpp:2775] WARNING: Script failure [/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/get_flow_data.lua][/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/modules/lua_utils.lua:4: module 'lua_trace' not found:
            no field package.preload['lua_trace']
            no file '/usr/local/share/ntopng/scripts/lua/modules/lua_trace.lua'
            no file './lua_trace.lua'
            no file '/usr/local/share/luajit-2.0.3/lua_trace.lua'
            no file '/usr/local/share/lua/5.1/lua_trace.lua'
            no file '/usr/local/share/lua/5.1/lua_trace/init.lua'
            no file './lua_trace.so'
            no file '/usr/local/lib/lua/5.1/lua_trace.so'
            no file '/usr/local/lib/lua/5.1/loadall.so']
    
    

    This is on 2.2.4 release. Any idea what could be wrong?


  • Banned

    The PBI shit is wrong. Move on.