Intel Pro/1000 GT Quad - Ethernet Problemi
-
Arkadaşlar
Elimde 4port Intel PRO/1000 GT Quad marka Ethernet var.
Sistemi kuruyorum. Sorunsuz çalışıyor. Sistem herhangibi bir yüke girdiğinde en kötü örnek hız testi yapmaya çalıştığımda makine kilitleniyor. Aniden donuyor. Hiç bir şekilde işlem yapmıyor. Hem arayüze giremiyorum. Hemde makineye monitör bağladığımda oranında kilitlendiğini görüyorum. Bu tür bir sorun yaşayan oldu mu?
Bu Ethernet ile ilgili uyuşmamazlık problemi varmı?
Bilgisi olan veya önerisi olan varmı arkadaşlar?Şimdiden teşekkür ederim.
-
problemin ethernette olduğunda emin misiniz ?
başka kartla problem çıkmıyor mu ? -
Makine sıfır, Ethernet olarak elimde USB Ethernet var. Aynı makinede problemsiz çalışıyor. Tek port Ethernet var sorunsuz çalışıyor. 2 Farklı marka. Dual port Ethernet var. Sorunsuz çalışıyor.
Bir tek bu ethernette sorun var. İlk açılış vs. sorunsuz. Download etmeye başlayınca bir kaç saniye içerisinde kilitleniyor.
https://forums.freebsd.org/threads/emx-watchdog-timeout-resetting.21528/
Burada benzer bir konu buldum ama benimki ile alaksı varmı tam olarak çözemedim. -
-
Buda system log'ları arkadaşlar. Bir şeyler yanlış gidiyor. Ama neresi çözemedim.Merhaba,
aklıma 2 seçenek geliyor.
1- Makina download yapamay abaşlandıgı zaman pfsense direk restartmı yapıyor ? yapıyor ise RAM olabilir.
2- Makina download yapamay abaşlandıgı zaman pfsense direk donuyor DİSK olabilir.
3- Bir ihtimalde PSU aklıma geliyor ama neden böyle birşey yapar akıl ermiyor. -
https://doc.pfsense.org/index.php/Tuning_and_Troubleshooting_Network_Cards#TSO.2FLRO
Buradaki bir doküman var. Söylenilenleri uyguladım. Makine'nin harddisk'i ram'i sıfır. Aynı üründen elimde 4 tane var. Hepsinde aynı problemi yaptı. Yani kesinlikle donanımlarla alakalı değil
Buradaki söylenilenleri yaptıktan sonra
Download süresi biraz daha uzadı. Ama çözülmedi. Yine kilitlenmeye devam ediyor. Daha önce download başlar başlamaz makine kilitleniyordu. Şuanda 100-200 mb download yaptıktan sonra kilitleniyor.