Cerinte hardware
-
Salut, este primul meu post aici, asa ca va rog sa fiti mai indulgenti …
Deci cum spuneam, vreau sa instalez pfsense pe 2 servere, un router si un proxy pentru aproximativ 200 de useri si nu stiu exact cam ce "masini" mi-ar trebui.
Serverul am nevoie sa faca in primul rand Limitare de banda, Prioritizarea serviciilor importante (Quality of Service parca se cheama, nu?),Limitare de conexiuni per user, Captive Portal, server PPPoE si circa 10VPN-uri (trafic maxim 2Mbps de fiecare), iar traficul http sa il redirectioneze pe proxy.
Proxy-ul am nevoie sa ruleze decat squid si sa faca niste grafice.
Proxy-ul va avea o banda externa de circa 12Mbps, iar router-ul 5Mbps.
Deci ce ma sfatuiti? Merita niste sisteme multiprocesor, sau dau banii degeaba? Eu am gasit ceva de genu: 2xXeon 2400mhz, 1GB DDR sau 2x1400Mhz P3 cu 512Ram(pentru router), si 4x700Mhz si 8GB Ram (pentru proxy) -
Chiar nu are nimeni nici o idee? Treceti toti asa nepasatori?
-
Se răspunde puţin mai greu pe secţiunea română a forumului… Asta e...
Dacă pe router nu ai avea şi vpn-urile ar merge lejer un p4 la 1.5 GHz. Dar pentru VPN dacă nu ai plăci speciale se cam ocupă din procesor în funcţie de trafic.
Proxy-ul cam la fel... nu e nevoie de configuraţie cine ştie cât de puternică, dar trebuie ram. -
eu ma o masina uniprocessor la 1.8 si nu am probleme cu ea.
daca ai dual peste 2ghz nu vei avea in veci treaba, dar sa ai si ceva ram. -
Salut.
Pentru masina pe care vrei sa pui tunelele VPN DE 2mBPS FIECARE PUNE-O SA FIE CEA MAI TARE HARDWARE.
Masina de proxy depinde de tine ce vrei sa scoata la net, nr de useri, trafic, necesar de firewall sa te protejezi de flood, conexiuni doar incepute, modificare ttl, etc. -
uite eu folosesc in cateva locatii hardware soecrys (amd geode lx 800) si crede-ma ca tine cate 30 de vpn-uri simultan, filtreaza, ruteaza si nu are nici o treaba. am pe ea 256 ram si proc la 500 MHz.