Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

İlk kurulum, yardım ve öneri

Turkish
    2
    4
    1191
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      turkhilal last edited by

Arkadaşlar pfSense 2.2.5 - Release amd64 sürümü yükledim. Yükledim yüklemesine fakat onlarca kaynak okumama rağmen hala aklımda bir şeyler canlanamadı. Bir yol haritası oluşturamadım. Bir kaç basit işlem gerçekleştireceğim fakat yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Ofisin mevcut durumu;  İnternetimiz; 14 Mbit (SXT-5nDr2 SXT Lite 5 wifi hotspot) 8 masaüstü , 10 Laptop , 1 adet NAS, 1 adet network yazıcı bulunmakta. Ofiste 15 kişi cep telefonu ile internete giriyor, cepten veya laptopu ile internete girmek isteyen 10-15 kişi kadar da misafir oluyor yoğun günlerde.

Yapmayı istediklerim;

1- İnternetin  10 Mbit kablolu ağa - 4 Mbit misafir wifi ağına vermek istiyorum.
      2- 2 farklı wifi ağı yaratmak istiyorum. Cep telefonları, misafir laptop ları iç ağıma dahil olmasınlar. Çalışanların Laptopları wifi dan iç ağa dahil olabilsinler.
      3- PC ler MAC adreslerine izin verilince girebilsinler (yani yeni bir PC, iç ağıma dahil olacağı zaman MAC adresini onaylamam gereksin IP adresini random alabilir.)
      4- Misafir ağından birisi iç ağıma dahil olmaya çalışamasın. Ağı dinleme veya ağa saldırı düzenleme imkanı olmasın.

Önerileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        teknokolik last edited by

ofisiniz kaç katlı wireless mesafası ne kadar ? pfsense nereye konumlandırmayı duşunuyorsunuz. birde pfsense kuracaganız mevcutta bir boş bilgisayar varmı? limitleme haricinden birşey için kullanacakmısınız pfsenseyi loglama vs vs

• T
          turkhilal last edited by

Ofisimiz tek katlı 200 metre kare büyüklüğünde.  Wireless cihazları ve pfsense kurulu makine ofisin orta kısmında yer alıyor. i3 3210 - 4GB Ram 500 GB HDD özelliklere sahip bir makineye kurulum yaptım üzerinde 1 Onboard 1 PCI ex gigabit ethernet kartı var. Makinede şu an sadece pfSense kurulu (2.2.5) Loglama çok önemli değil fakat ileride işime yarayabilir. Başka bir ihtiyacımın olacağını düşünmüyorum şimdilik.

ofisiniz kaç katlı wireless mesafası ne kadar ? pfsense nereye konumlandırmayı duşunuyorsunuz. birde pfsense kuracaganız mevcutta bir boş bilgisayar varmı? limitleme haricinden birşey için kullanacakmısınız pfsenseyi loglama vs vs

• T
            teknokolik last edited by

@turkhilal:

Ofisimiz tek katlı 200 metre kare büyüklüğünde.  Wireless cihazları ve pfsense kurulu makine ofisin orta kısmında yer alıyor. i3 3210 - 4GB Ram 500 GB HDD özelliklere sahip bir makineye kurulum yaptım üzerinde 1 Onboard 1 PCI ex gigabit ethernet kartı var. Makinede şu an sadece pfSense kurulu (2.2.5) Loglama çok önemli değil fakat ileride işime yarayabilir. Başka bir ihtiyacımın olacağını düşünmüyorum şimdilik.

ben o kadar pfsense bilmiyorum ama tavsiyem şu şekildedir. benden daha iyi bilen arkadaslar illahaki vardır forumda onların onerilerini benim önerimden daha çok dikkat etmelisin.

sorularının cevabı
            1-) sorun Firewall: Traffic Shaper'den limiter'dan paket oluştur. bu paketlerini lan bacaklarına tanımlarsın.
            2-) sorun 2 tane pci-ex veya pci wireless kartı alman gerekli bir tanesi ( 1nci wireless (telefonlar ve misafir ağı) 2nci wireless (Lebtoplar) için
            3-) sorun captiva portal koyarak izinli macler yaparsın izinsiz lebtop kablo ile bağlansa bile captive portal takılır.
            4-) sorun misafir ağına farklı bir iplendirme verirsin 192.168.2.100-254 olur 192.168.1.100-254 ağıda ofis ağı olur.

• First post
              Last post