Install on Vbox not seeing all nics



  • Hi all. First time using pfSense, and I am hitting a snag that I hope can be remedied.

    I have a Core 2 Duo that I am using as a file server/NAS and it has 3 nics in it. A dual gb Intel nic that I've bonded on the host, and then the onboard which is 10/100. I've thrown pfSense in a VM instance, and the only interface showing up is the bonded nic, but as eth1 and eth2. Vbox setup has it as bond0, and I've added eth0 to the network devices, but nothing is working. I can't ping it from anywhere on the network, I can't ping from it, web interface won't come up. I was hoping to use the bonded nic to be my internal, and my 10/100 be my external (lan/wan), but it's not quite working.

    Here is a copy of my ifconfig on the host.

    bond0    Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1b:21:92:eb:8c 
              inet addr:192.168.18.205  Bcast:192.168.18.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::21b:21ff:fe92:eb8c/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MASTER MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:107778 errors:0 dropped:26502 overruns:0 frame:0
              TX packets:41501 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0
              RX bytes:13667301 (13.0 MiB)  TX bytes:19191502 (18.3 MiB)

    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1d:09:93:48:b6 
              inet addr:10.1.10.232  Bcast:10.1.10.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: 2601:242:4002:a500::1923/128 Scope:Global
              inet6 addr: 2601:242:4002:a500:21d:9ff:fe93:48b6/64 Scope:Global
              inet6 addr: fe80::21d:9ff:fe93:48b6/64 Scope:Link
              inet6 addr: 2601:242:4002:a500:392f:f28a:fd34:ac6b/64 Scope:Global
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:142863 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:91535 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:129587472 (123.5 MiB)  TX bytes:9967304 (9.5 MiB)
              Interrupt:20 Memory:fdfc0000-fdfe0000

    eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1b:21:92:eb:8c 
              UP BROADCAST RUNNING SLAVE MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:81290 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:41501 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:11871473 (11.3 MiB)  TX bytes:19191502 (18.3 MiB)
              Memory:fd7a0000-fd7bffff

    eth2      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1b:21:92:eb:8c 
              UP BROADCAST RUNNING SLAVE MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:26488 errors:0 dropped:26488 overruns:0 frame:0
              TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:1795828 (1

    I know there's something I am missing, I just don't know what. I tried most of what I know.

    Thanks for any help!


Log in to reply