Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

İş ağı ve Ziyaretçi Ağı Yapılandırması

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 4 Posters 2.8k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      bonibon
      last edited by

Merhaba arkadaşlar,
      Daha önce cisco firewall kullanıyorduk, bir takım sebeplerden dolayı değiştirmek durumuda kaldım ve yaklaşık 25 gündür pfsense kullanıyoruz.
      Ekli grafikte mevcut ağ yapımızın diyagramı bulunuyor, bu yapıya göre iş ağımızı pfsense ile sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz.
      Fakat misafirler için farklı bir WiFi ağı kurmak istiyorum, bu yapıya göre misafir ağını WiFi access pointlere bağlanabilecekleri şekilde nasıl oluşturabilir ve iş ağımızdan ayırabilirim?
      Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
      20151114_Network_Yapısı.png
      20151114_Network_Yapısı.png_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        StrGt
        last edited by

Merhaba,
        SW modeli nedir yönetile bilinir mi ?
        Access Point modelleri nedir vlan ve multi SSID destekliyormu ?
        Access pointler direk HP sw mi baglı ? bunları cevaplarsan yardımcı olamaya calışırım.

• B
          bonibon
          last edited by

Merhaba hocam,
          İstediğiniz bilgilere göre yeni diyagram çizdim,
          HP Switch yönetilebilir,
          Tüm access pointler HP SW ye bağlı,
          Access pointlerin modellerini de belirttim, özelliklerine baktığımda sadece bir tanesinin Multi-SSID desteklediği görünüyor web sitelerinde :( Hepsi farklı zamanlarda alınmıştı.

Zyxel NBG-416N: http://www.zyxel.com/tr/tr/products_services/nbg_416n.shtml?t=p
          Zyxel TL-WA701ND: http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WA701ND#spec
          Zyxel TL-MR3420: http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-MR3420#spec
          Zyxel TL-WR741ND: http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WR741ND#spec

20151114_Network_Yapısı.png
          20151114_Network_Yapısı.png_thumb

• S
            StrGt
            last edited by

Merhaba,
            dediginiz gibi access pointler sıkıntılı gibi, yapacagınız yaa misafir için ayrı bir access point yada vlan ve multi ssid destekleyen access point koymak ( + access koymaktansa değiştirmek daha iyi ) bunları ayarladıktan sonra konfigrasyon olayına girersin. yada test için vlan ve multi ssid destekleyen bir access bulursan sana mantıgını anlatırım daha sonra access leri değiştirdigin zaman uygularsın

• technicalT
              technical
              last edited by

TP-LINK WA-801ND model access pointler kullanıyorum VLAN ile gerekli ayarları yapmana olanak sağlar bu modeller.

Ama çok süper cihazlar değil bunlar bilginiz olsun.

Necati Selim GÜNER
              IT Technician

• B
                bonibon
                last edited by

@StrGt:

Merhaba,
                dediginiz gibi access pointler sıkıntılı gibi, yapacagınız yaa misafir için ayrı bir access point yada vlan ve multi ssid destekleyen access point koymak ( + access koymaktansa değiştirmek daha iyi ) bunları ayarladıktan sonra konfigrasyon olayına girersin. yada test için vlan ve multi ssid destekleyen bir access bulursan sana mantıgını anlatırım daha sonra access leri değiştirdigin zaman uygularsın

Test için dediğiniz gibi mantığını anlatabilirseniz en azından başırılı olabilirsem diğerlerini de değiştirir, multi ssid ye uygun ap ler edinirim.

@TechnicaL:

TP-LINK WA-801ND model access pointler kullanıyorum VLAN ile gerekli ayarları yapmana olanak sağlar bu modeller.

Ama çok süper cihazlar değil bunlar bilginiz olsun.

TP-Link ürünlerini beğeniyorum, çok süper olmasına gerek yok iş görsün yeter. Verdiğiniz modeli inceliyorum.

• M
                  MAydinli
                  last edited by

Arkadaşlar merhaba
                  bende böyle bir yapı kurmak istiyorum.
                  Yönetilebir hp switchlerimiz var  (vlan destekliyor) ve multi ssid yayın yapan access pointlarımız var.
                  burada misafirler için farklı bir vlan oluşturup işletme ağına bulaştırmadan internete çıkarmak istiyorum.
                  nasıl bir yol izlemem gerekli.
                  Teşekkürler

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.