Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Https yasakladıktan sonra girilemeyen sayfalar

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    8 Posts 4 Posters 1.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      ersan
      last edited by

Merhabalar

pfSense 2.2.5 i386 sürümünü kullanmaktayım.
      Firewall alanını kullanarak "Allases" "Rules" tanımlayarak youtube ve facebook gibi sayfaları yasakladım.
      Doğal olarak bu sayfalara kullanıcılar giremiyor.
      Fakat kullanıcıların girmesini istediğim bazı sayfalar var örneğin "translate.google.com" ve "drive.google.com" gibi.
      Örneğin "translate.google.com.tr" yazılırsa açılıyor ama "translate.google.com" sayfasına girilemiyor.
      "drive.google.com" sayfasına giriliyor fakat hiç bir dosyaya ulaşılamıyor.

Bu sayfalara kullanıcıları girip işlem yapması için ne yapabilir im?

Saygılar

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        serdartaneri
        last edited by

Merhaba , izin vermek istediğin siteler için bir Alias oluşturup, diğer yasakladığın Rules üzerinde (üst satırında) izin verdiğin Alias için Pass Rule tanımla,  muhtemelen düzelecektir.

Kolay Gelsin

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

çoğu google servisi ortak networkleri kullanıyor.
          dolayısı ile youtube blokluyorsanız, bu aynı zamanda translate, drive gibi bazı servislerin de bir kısmını ya da tamamını blokladığınız anlamına geliyor.
          muhtemelen bu sebeple bazı servislere kısıtlı erişiyor ya da hiç erişemiyorsunuz.

bu konuda benim de bir çözüme ihtiyacım var ama alias mantığı olmadı.

sırf bazı kullanıcılar google translate ve birkaç siteye ulaşabilsinler diye, dansguardian kurup, kullanıcılara elle proxy yazmak zorunda kaldım.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• S
            serdartaneri
            last edited by

Aslında bu sorun Layer7 bloklama ile çözülebilir ancak Pfsense tarafında Layer7 ile bunu çözemiyor olmamız biraz sıkıntılı ,

ben 2. bir firewall ile ( http://www.netdeep.com.br/secure/firewall/ ) Layer7 bloklayarak bunu hallettim,

Youtube,Facebook gibi erişimleri bu firewall'un GW'ine yönlendirip  çözüm sağlıyorum ama temennimiz Pfsense tarafında direk bu sorunu çözebilmemiz.

• E
              ersan
              last edited by

Hala sorunu aşamadım. Çalışmalar devam ediyor.
              İpuçları için teşekkürler

• E
                ersan
                last edited by

@serdartaneri:

Aslında bu sorun Layer7 bloklama ile çözülebilir ancak Pfsense tarafında Layer7 ile bunu çözemiyor olmamız biraz sıkıntılı ,

ben 2. bir firewall ile ( http://www.netdeep.com.br/secure/firewall/ ) Layer7 bloklayarak bunu hallettim,

Youtube,Facebook gibi erişimleri bu firewall'un GW'ine yönlendirip  çözüm sağlıyorum ama temennimiz Pfsense tarafında direk bu sorunu çözebilmemiz.

Acaba "netdeep" firewallın ücretsiz sürümü ile bu dediklerinizi yapabilir miyiz? Yoksa ücretli sürümü mü almamız gerekir?

• S
                  serdartaneri
                  last edited by

Merhaba ben ücretsiz sürüm ile yaptım .

• S
                    susamlicubuk
                    last edited by

@ersan:

Merhabalar

pfSense 2.2.5 i386 sürümünü kullanmaktayım.
                    Firewall alanını kullanarak "Allases" "Rules" tanımlayarak youtube ve facebook gibi sayfaları yasakladım.
                    Doğal olarak bu sayfalara kullanıcılar giremiyor.
                    Fakat kullanıcıların girmesini istediğim bazı sayfalar var örneğin "translate.google.com" ve "drive.google.com" gibi.
                    Örneğin "translate.google.com.tr" yazılırsa açılıyor ama "translate.google.com" sayfasına girilemiyor.
                    "drive.google.com" sayfasına giriliyor fakat hiç bir dosyaya ulaşılamıyor.

Bu sayfalara kullanıcıları girip işlem yapması için ne yapabilir im?

Saygılar

sadece firewall alias sıkıntılı
                    pfblocker ile facebook,twitter,zenmate vs. engellenebiliyor

• First post
                      Last post
                    Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.