Vmware - Hata nerede ?
-
Merhaba arkadaşlar,
Airties 2310 modeli var elimde.
Pfsense üzerinde Ap olarak çalışıyor ve telefonum ile bağlanabiliyorum
Fakat pfsense çok ilginçki internet vermiyor bağlanan cihazlara masaüstündeki bağlantıda gidiyor
Sonra komple sanal makinadada internet gidiyor tekrardan lan tanımladığımda sanal makinaya elle ip ve dns verdiğimde ancak düzeliyor fakat ne yaptıysam wifi üzerinden internet bağlantısı alamadım. Dhcp kısmından lan'ı kapatıp wifi aktif ediyorum burada ip girdim google dns girdim gateway girdim nafile.. Rules'te oluşturdum her şey tamam anlam veremiyorum arkadaşlar.. -
merhaba,
vmware work. veya esxi hangi ürünü kullanıyorsunuz ?
workstation ise, virtual network tabından, ethernet yapılandırmasını tekrar kontrol ederseniz, sorunu daha rahat çözersiniz.
wireless dongle yerine, standard ap'leri kullanmanızı tavsiye ederim.
keyifli çalışmalar -
merhaba,
vmware work. veya esxi hangi ürünü kullanıyorsunuz ?
workstation ise, virtual network tabından, ethernet yapılandırmasını tekrar kontrol ederseniz, sorunu daha rahat çözersiniz.
wireless dongle yerine, standard ap'leri kullanmanızı tavsiye ederim.
keyifli çalışmalarEvet workstation 10 ve 11 versiyonlarında denedim. Dediklerinizi yaptım ama nafile komple vmware kaldırıp tekrar kurdum vmware workstation 10 olarak.
Tabiki sanal makinalarıda kopmle sildim bilgisayardan tekrar kurulum yaptım (pfsense ve win 7 starter) Şu an düzelti stabil çalışıyor pfsense'den verdiğim ip'leri aldıktan sonra sanal win7 şöyle yaptım.
Arayüze girip lan'ın dhcp kapatıp wifi'nin dhcp aktif ettim ve ona ip,rules kuralları olsun hepsini ayarladım. sanal win7 ve asıl masaüstümde internet var. Telefon ile wifi'ye bağlanıyorum tanımladığım ipleri alıyor problem yok fakat internete çıkmıyor wifi üzerinden. Eğer DHCP Server Lan'ı kapatırsam internet 1 dakika içinde hem masaüstümde hem sanal makinede gidiyor.
İzlediğim bir videoda adam Dhcp Lan'ı kapatıyor wifi'yi açıyor ip alıcağı aralıkta ip'leri yazıp dns ve gateway yazıp rules kısmını ayarlayıp çıkıyor fakat aynı işlemleri yapıyorum olmuyor.
Belki benim için karmaşık zor ama vazgeçmedim sürekli deniyorum sonuça ulaşmak için sizlerde bilgilerinizi esirgemezseniz memnun olurum sağolun. -
Anlam veremiyorum ama şu anda wifi aktif internette var sorunumu çözdüm fakat nasıl anlamış değilim..
lan ve wifi dhcp açık ikiside bu şekilde denediğimde internet hem masaüstü hem sanal win7 de gidiyordu..
Aynı ayarlar fakat oldu :S tahminimce airties 2310 usb adaptör bağlı olmasına rağmen ara ara kopma yaşıyordu pfsensede çünkü enable ınterface kısmında standard ayarları gözükmüyordu bazen bende pfsense'den disconnet edip tekrar connect ettiğimde usb'yi aynı kısma geliyordum arayüzden.. enable ınterface kısmına burada standard'a bakıyordum 802.11b ve 802.11g seçeneği çıkıyordu tamam diyordum şimdi görüyor. Demekki usbyi connect etmeme rağmen kendi koptu durdu ara ara yada bilmiyorum nasıl oldu anlamadım. -
Şunuda keşfettim diyorumki pfsensede iyi güzel kablosuz yayın verdim airties 2310 ile fakat neden asıl kablosuz ağıma bağlanamıyorum meğer modemimdeki airtouch özelliği açık olduğu için..
Pfsense'de kullanmış olduğum airties 2310'da airtouch özelliği var etkiliyormuş modemdeki yayını.
kısacası modeminizde airtouch özelliğini kapatırsanız asıl kablosuz ağınızada bağlanırsınız. -
geri bildirimleriniz için teşekkürler