Ftp Sorunu
-
Merhabalar;
Qnap Nas diskim üzerinden Ftp çalıştırmaya çalışıyorum, Pfsense üzerinden portları yönlendirdim. Client üzerinden bağlantı sağlıyorum ancak sonrası yok. Passive mode'a geçince bağlantı kesiliyor. Sorunu aşamadım bir türlü. Nasıl yapabilirim?
PfSense 2.2.6 kullanıyorum.
Teşekkürler…
-
22 numaralı portu da yönlendirdiniz değil mi ?
-
Hayır yönlendirmedim. 22 üzerinden ssh açık ve putty kullanıyorum. Ayrıca bağlantı sağlamayla ilgili problemim yok. FTP client ve hatta windows gezgini ile bağlanıyorum, ancak dosya ve klasörleri görüntüleyemiyorum. Passive mode sorun çıkarıyor. Passive için belli port aralığı açsam da işe yaramıyor. FTPX clienti kullandığımda "Error Connecting Socket" hatası alıyorum.
-
pardon yanlış yazmışım.
22 değil 20 olacaktı.
yani 20 numaralı portun da veri transferi için yönlendirilmiş olması gerekiyor. -
Evet 20 de açık. Ftp Sunucumda Passive port aralıklarını da açıyorum yine de client bağlandığında passive mode'a geçince kesiliyor.
Bir de, Wan ip'si ile aynı Lan'da ikinci Wan arayüzünden bağlandığımda bir sorun yok. Dışarıdan geldiği zaman bağlanmıyor.
-
Selam,
FTP sunucunuzun işletim sistemi nedir?
İçtenliklerimle,
SGTR -
Kullandığım Qnap Nas Depolama üzerinden Ofis içinde ortka kullanılan klasörü açmaya çalışıyorum. PfSense öncesinde Fortigate Firewalla kullanıyorduk, onun üzerinden herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım.
-
aynı problem bendede var nasıl çözüm sağladınız