What did I do wrong here with forwarding



  • Hi Everyone,

    New to pfsense and I'm trying as much as possible to follow the book. I've been trying to properly forward the ports but I wasn't able. I have attached snap shots of my settings in hopes someone would spot a mistake or provide some guidance. Thanks in advance.

    Abdulla



    ![UPnP & NAT-PMP.JPG](/public/imported_attachments/1/UPnP & NAT-PMP.JPG)
    ![UPnP & NAT-PMP.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/UPnP & NAT-PMP.JPG_thumb)
    ![NAT reflection.JPG](/public/imported_attachments/1/NAT reflection.JPG)
    ![NAT reflection.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/NAT reflection.JPG_thumb)




  • LAYER 8 Netgate

    For just an inbound port forard to an inside host I don't know why all the NAT-PMP/UPnP stuff and all the reflection checkboxes.

    Look at all the things here:

    https://doc.pfsense.org/index.php/Port_Forward_Troubleshooting



  • In your nat reflection settings, section destination there seems an error in your subnet definition. You now have a /31, seems to me you use a /24 subnet



  • @M_Devil:

    In your nat reflection settings, section destination there seems an error in your subnet definition. You now have a /31, seems to me you use a /24 subnet

    Yes I noticed that

    but that rule is created/linked by NAT portforward. The field is freeze and doesn't allow me to choose 24 subnet.


  • LAYER 8 Netgate

    It's a "Single host" the netmask doesn't matter. It's a /32.

    It has nothing to do with reflection.

    My guess is OP has something wrong that is on the list I posted earlier that was causing the port forward to fail and just started checking any boxes that said "NAT" in them hoping to fix it. Just a guess.

    I would reset everything to the default, delete the port forward and start over.


Log in to reply