Freeradius servis baslamıyor. Yurtdısında da cozum bulamamıslar.
-
Merhaba arkadaslar.
Olaylari bastan anlatmak gerekirse ilk once vmware de kurulum yaptim client bir turlu internete cikmadi orda zaten test icin kurulum yapacaktim.
Elimde atil durumda olan ML110 G7 vardi 2gb ram xeon 4 cekirdek ona direk kurulum yaptim ve basariya ulastim soyleki client internete cikti kisitlamalar calisti bandwith uygulamalari hersey mukemmelken basimiza bir feleket geldi ve cenazemiz oldu ve uzun birsure hic bir seyle ilgilenemedik tekrar is basi yapinca hard diski buyuk bir harddiskle degistirdim yeni bir kurulum yaptim ama bu sefer de squid servisi calisyor freeradius servisi calismiyor ne yaptimsa olmamadi defalarca yeniden kurdum ,
servisleri sirayla kurdum harddiske format attim sonuc hep ayni freeradius servis calismiyor.
diger eski harddiski taktigimda onda calisiyor istedigim gibi durdurup calistirabiliyorum.
sorun donanimsal degil harddiskte sorun olacagini dusunmuyorum.suan aklima geldi baska bir harddiske daha kurulum yapacagim kesinlik icin dikkatimi ceken noktalar onceden paket yuklerken yukleme durumunu gosteren cubuk cikiyor ve ilerleme oluyordu artik bu cubuk cikmiyor confirme basiyoruz bekliyoruz bekliyoruz sonra yuklendi diye bir ibare cikiyor sadece ve calismiyor ne yaptimsa simdi sizden ricam siz degrli arkadaslarimizdan bu konuda bana yardimci olmaniz. -
-
Merhaba Hocam
http://www.serdarbayram.net/pfsense-freeradius-ve-captive-portal-kurulumu.html
Yukardaki Dökümana Göre Yaparsan Calişir
Kolay Gelsin -
cok daha ilginc bir durum oldu daha oncekı konfıgıre ettıgım pfsens in backup ını yukleyınce calıstı
kardesım mevzu confıg degılkı start olmuyor daha once konfıg yaptım paketı yukleyınce servıs aktıf oluyor sonra konfıg yapıyorsun
once konfıg sonra servıs start olma durumu yok bır yerde hata yapıyoruz ama hayırlısı bulucaz ıns -
merhaba,
daha alt bir sürüm ve aynı donanım ile test etmenizi tavsiye ederim. / örn. 2.1.5
2.2.x serisinde, farklı buglarmevcut, sorununuzun temeli bu olabilir. -
ayarlarda eksık olunca servıs durmus pfsensın sucu yokmus hata bizdeymiş ama yordu beni neyse zahmetsiz rahmet olmazmıs diyip herkese tesekkur ediyorum