Pfsense 2.2.6 paket yukleme sorunu
-
Iyi gunler. Benim sorunum şu pfsense 2.2.6 yi sanalda kurdum sonra paket yukleme ekranina geldigimde yukleyecegim paketleri goremiyorum ping attigimda wan bacaginda internetin oldugu gorunuyor bu konuda yardimci olabilirmisiniz.
-
merhaba,
paket yükleme ekranında, herhangi bir mesaj var mı ? -
Evet dns ayarini kontrol edin veya arabirimi dogrulayin diye bir mesaj geliyor. Dns ayarlarini internette herkesin yaptigi gibi yapiyorum
-
system / general setup altında,
- public dns adreslerini girip
- Allow dns ile başlayan checkbox'ı kaldırarak, tekrar test edin
-
sorun hala devam ediyor. -
merhaba,
system / general setup ve dns forwarder ekranlarını paylaşın. -
-
- Allow dns ile başlayan checkbox'ı kaldırarak, tekrar test edin
tekrar merhaba,
üstte bahsettiğim checkbox'ı kaldırmadan deneme yapmışsınız.
pf tr, "Wan üzerinden Dhcp…. "
pf tarafını tr kullanmanız, ilerde beklenmeyen sorunlara sebep olduğunu okumuştum, en kullanmanızı tavsiye ederim. -
dediğiniz ayarlarla da denedim ama olmadı.
-
merhaba,
interface / wan / IPv6 conf. type bölümünü "none" moda alarak, tekrar deneyin. -
sorunun neden kaynaklı olduğunu buldum paketleri yukledim fakat başka bir sorun ortaya cıktı HTTPS li sitelere giremiyorum.
-
sayın bymtk,
sorununuzu çözdüğünüz memnun olmakla birlikte, sorunun çözümünü de paylaşsanız, daha doğru olurdu sanki.
sonuçta burada herkes tecrübelerini paylaşıyor.sorularınızda, daha detaylı bilgi vermediğiniz sürece, çözüme ulaşamazsınız.
paketleri yukledim fakat başka bir sorun ortaya cıktı HTTPS li sitelere giremiyorum.
- hangi paketleri yüklediniz ?
- paketleri yüklemeden önce erişim sağlayabiliyor muydunuz ?
-
-squid
-squidGuard
paketlerini yükledim. paket yuklemeden önce internete giremiyordum. yukledim ayarlarını da internette anlatılanlar gibi yaptım fakat basta google olmak üzere https kullanan sitelere erişim sağlayamadım. -
ilk sorunumun çözümü.
-
paket yuklemeden önce internete giremiyordum. yukledim ayarlarını da internette anlatılanlar gibi yaptım fakat basta google olmak üzere https kullanan sitelere erişim sağlayamadım.
paket yüklemden önce erişim sağlayamıyorsanız, yükledikten sonrada erişim sağlamamanız normal değil mi ?
interface ve rules / lan ekranlarını paylaşın. -
-
merhaba,
üstteki trafik kuralında log checkbox'ı seçerek, erişim sağladıktan sonra, trafik kayıtlarını paylaşın. -
Biraz daha detayli anlatabilirmisiniz.
-
firewall / rules / lan tabında,
- IPv4 ile başlayan kuralda, log başlığını bulup, seçeneği işaretleyin.
- sitelere erişimi deneyin
- status / system logs / settings / Forward/Reverse Display seçeneğini işaretleyin
- devamında, status / system logs / firewall tabı, ekran görüntüsünü paylaşın
-