Openvpn ile iç ağa erişme
-
Merhaba,
Aşağıdaki konudan denemeler yaptım ama aktif olmadı. Bağlantı yaptığımda vpn yaptığım pc'den pfsense'e girebiliyorum. Ulaşmak istediğim server'a rdp yapabiliyorum. Ama paylaşımlara giremiyorum. Farklı bilgisi olan var mı?
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=58334.msg312617#msg312617
-
Bilgisi olan yokmu?
-
merhaba,
openvpn rules tabının ekran görüntüsünü ekleyin. -
-
trace çıktısı nedir ?
-
siz paylaşımlara nasıl erişmeye çalışıyorsunuz ?
normal file explorer ile ağ komuşularına girince göremezsiniz.
ya client tarafında dns server olarak merkez taraftaki local dns sunucusu yazılı olmalı,
ya da client tarafında şu şekilde yazarak paylaşımlara erişmelisiniz
"\hedef bilgisayar ip'si\paylaşım adı"örneğin
\10.10.1.43\transfergibi
-
trace çıktısı nedir ?
Vpn bağlantısı yaptığım makineden yaptım bu şekilde.
siz paylaşımlara nasıl erişmeye çalışıyorsunuz ?
normal file explorer ile ağ komuşularına girince göremezsiniz.
ya client tarafında dns server olarak merkez taraftaki local dns sunucusu yazılı olmalı,
ya da client tarafında şu şekilde yazarak paylaşımlara erişmelisiniz
"\hedef bilgisayar ip'si\paylaşım adı"örneğin
\10.10.1.43\transfergibi
Yok zaten ip deniyorum. Mesela pfsense'e 2.1 olana ping atıyor. Ama 2.50 olan server'a atmıyor. Ama 2.50'ye remote yapabiliyorum.
-
Merhaba,
Open vpn'deki iç network sıkıntı yüzüden pptp vpn'e geçmek istedim.
Modem dmz etkin.
Pptp vpn aktif edip kullanıcı oluşturdum. 1723 portu için kuralı aktif ettim. Windows üzerinden adsl ip'si ile Vpn bağlantı oluşturdum.
Bağlantı yapmak istediğimde 800 ve 807 hatası alıyorum. Ne eksik olabilir?
-
neden pptp ile ugrasıyorsun ipsec isini çözmüyor mu aslında ben bi defa openvpn yapmıstım sorunsuz calısmıstı hatta openvpn windows tool u da kurdum daha bı guzel olmustu burada aslında modemı bridge moda alıp tum herseyı pf uzerınden gerceklestırmek ve nat ıle rule ları duzgun sekılde tanımlamaktan gecıyor .
-
neden pptp ile ugrasıyorsun ipsec isini çözmüyor mu aslında ben bi defa openvpn yapmıstım sorunsuz calısmıstı hatta openvpn windows tool u da kurdum daha bı guzel olmustu burada aslında modemı bridge moda alıp tum herseyı pf uzerınden gerceklestırmek ve nat ıle rule ları duzgun sekılde tanımlamaktan gecıyor .
Çalışanlar sürekli farklı yerlerde oluyor. Bu şekilde ipsec uygun olur mu? Dün akşam kendi pfsense'im üzerinden pptp vpn denedim. Bağlantı oldu ama yine içeriye erişemedim.
-
Client'ı yönetici olarak çalıştırıp dener misiniz ?
Bazen route'ları yapamıyor yönetici olarak çalıştırmadan.