Vpn ile ofisimdeki IP ile internete çıkmak (Çözüldü)
-
Merhaba,
Ofisimizdeki internet IP miz kurumsal sitemize erişim için tanımlı bir ip yani farklı bir ipden mesela evden o siteye ulaşamıyoruz. Sadece ofisteki internet ip sinden girersek site açılıyor. Open VPN ile evden pfsense ulaşabiliyorum ama o ip yi alamadığım için sitemize erişemiyorum. Bunun bir çözümü var mı. ağa giriyorum ama ağın ipsinden internete çıkayım diyorum. şimdilik uzak masa üstü ile kendi bilgisayarımı açık bırakıp bağlanabiliyorum farklı bir çözüm ne olabilir.
Güzel bir gün dilerim -
merhaba,
link işinizi görecektir. -
Dostum çok saol harika oldu.. Sayende sonunda bağlandım :)
-
Şimdi bir sorunum daha var openvpn ile ofise bağlandım sayenizde o ip ile internete çıktım fakat o ağdaki bir bir bilgisayardaki exceli görmem gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim browsera ip no yazınca gelmesi gerekmiyormu mantınken yani pfsense böyle ulaşabildiğime göre! OPenvpn zaten beni o ağa dahil etmemişmiydi. Bu kısmı çözemedim.
-
Şimdi bir sorunum daha var openvpn ile ofise bağlandım sayenizde o ip ile internete çıktım fakat o ağdaki bir bir bilgisayardaki exceli görmem gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim browsera ip no yazınca gelmesi gerekmiyormu mantınken yani pfsense böyle ulaşabildiğime göre! OPenvpn zaten beni o ağa dahil etmemişmiydi. Bu kısmı çözemedim.
Merhaba
"Allow communication between clients connected to this server " secenegini isaretleyip dener misin?
-
Şu şekilde ulaşabildim. \192.168.100.15 ben \server şeklinde denediğim için açmıyormuş. sizin dediğini tük tıklarsam ip girmeden girebilirmiyiz. Bu önemli çünkü kullanıcılar ip bilmez ama bilgisayar isimlerini biliyorlar.
-
tekrar merhaba,
openvpn tabında,- dns default domain
- dns server bölümlerini yapınıza uygun olarak doldurup, tekrar client export yapmanız yeterli.
-
çok teşekkür ederim dediğiniz şekilde istediğimi yapabildim.