Web Sayfası Üzerinden Kural Oluşturma
-
Bir konuda değerli katkılarınıza ihtiyacım var.
Pfsense'den ayrı bir makinede bir login sayfası bulunuyor. Ben bu login sayfasına giriş yapıldığında kullanıcı bilgileri doğru ise pfsense üzerine gidip bir kural yazılmasını yada silinmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Not: Web sayfası PHP dilinde. -
merhaba,
hazır bir çözüm bulabileceğinizi zannetmiyorum.
kodlamaya başladığınızda, login sonrası web server içerisinde bir script, ssh ile pf'e bağlanarak, easyrule ile istediğiniz kuralı oluşturulup, silebilir.
easyrule için referans link : https://doc.pfsense.org/index.php/Adding_Rules_With_easyrule -
merhaba,
hazır bir çözüm bulabileceğinizi zannetmiyorum.
kodlamaya başladığınızda, login sonrası web server içerisinde bir script, ssh ile pf'e bağlanarak, easyrule ile istediğiniz kuralı oluşturulup, silebilir.
easyrule için referans link : https://doc.pfsense.org/index.php/Adding_Rules_With_easyruleÖncelikle yanıtınız için teşekkür ediyorum.
SSH ile pfsense e bağlanmak güvenlik açısından sorun oluşturur mu? Root hesabı mı kullanacağız?
Webserver içerisinde scriptle easyrule kullanarak nasıl yapabilirim? Birebir olmasa da benzer bir çalışma varsa yol gösterici olurdu. -
tekrar merhaba,
ssh ile bağlantıda güvenlik sorunu yaşayacağınızı düşünüyorsanız, web server public adresini, port yönlendirmede kaynak adres olarak kullanabilirsiniz.
pf tarafında ssh portunu değiştirmeniz mümkün, varsayılan 22.
easyrule pf üzerinde çalışır ve sürecinizde 2. aşama. ilk aşama ssh ile bağlantı gerçekleştirme.
örnek ssh erişimi : ssh root@pfpublicip / farklı port var ise ssh -p yeniport root@pfpublicip
easyrule tarafında, önceki post'um da referans link verdim, yararlanabilirsiniz. -
tekrar merhaba,
ssh ile bağlantıda güvenlik sorunu yaşayacağınızı düşünüyorsanız, web server public adresini, port yönlendirmede kaynak adres olarak kullanabilirsiniz.
pf tarafında ssh portunu değiştirmeniz mümkün, varsayılan 22.
easyrule pf üzerinde çalışır ve sürecinizde 2. aşama. ilk aşama ssh ile bağlantı gerçekleştirme.
örnek ssh erişimi : ssh root@pfpublicip / farklı port var ise ssh -p yeniport root@pfpublicip
easyrule tarafında, önceki post'um da referans link verdim, yararlanabilirsiniz.Merhabalar,
PHP'de SSH kullanacak scripti nasıl yazabilirim? Örnek olursa çok iyi olur.
Web server public adresini, port yönlendirmede kaynak adres olarak kullanma kısmını da biraz daha açıklayabilir misiniz?
-
merhaba,
bu tarz hazır script bulmanız biraz zor.
firewall / nat tarafında, source kısmına web server public ip adresini girmeniz yeterli.
pf tarafında daha önce port yönlendirme tecrübeniz yok ise, aşağıdaki link'i inceleyebilirsiniz.
Youtube Video -
merhaba,
Firewall tarafında kural oluşturmayı biliyorum ancak yazılım kısmında pek bilgim yok. Şimdi o kısmı araştırıyorum. Pek bilgim olmadığı için örnek arıyorum.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.merhaba,
bu tarz hazır script bulmanız biraz zor.
firewall / nat tarafında, source kısmına web server public ip adresini girmeniz yeterli.
pf tarafında daha önce port yönlendirme tecrübeniz yok ise, aşağıdaki link'i inceleyebilirsiniz.
Youtube Video