Köprü Modundai modem arayüzüne ulaşmak
-
Herkese Merhaba
Pfsense Bağlı köprü modende modemim var fakat arayüzüne bağlanamıyorum
https://docs.netgate.com/pfsense/en/latest/recipes/modem-access.html
yukarıdaki linkteki herşeyi uyguladım fakat hala başarısız oluyorum yardım edebilecek olan var mı
-
@abdulistrator interface üzerinde gördüğünüz modemin gateway adresidir. Örneğin interface'de yazan adres 192.168.1.254 ise modeme 192.168.1.1 adresinden ulaşabilirsiniz. tabi manuel olarak ip adresi değiştirilmemiş ise durum böyledir.
diğer türlü ise arayüze erişmenin en garanti yolu doğrudan modeme bağlanarak giriş yapılıp gerekli bilgilerin not edilmesi olur. çünkü pfsense sadece ağ geçidini kullanır.
-
modem bridge modda pppoe olarak bağlanıyor gateway ip adresi yok pfsense de yukarıdaki dökümanda farklı yönlendirmeler var onları yaparsam girebileceğim söyleniyor ama yaptım olmadı
-
@abdulistrator modem arayüzü ile interface e tanımlı arayüz farklı subnetlerde mi bulunuyor?
-
farklı subnetlerde bulunuyor modem birdige modda olduğu için isp tarafından werilen ip adresi wan olarak tanımlanıyor
-
@abdulistrator forumda daha önce böyle bir konu konuşulmuş ve çözüme ulaşmışlar.
-
Konu açıldığını bulamamıştım açıkcası english forum ve netgate üzerinden dökkümanları inceledim ve gerekenleri yaptım ama olmadı bir yere hata yapıyorum ama nerede bulamadım neyse denemeye devam edicem bulursam tam açıklamayı buraya yazarım