• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

Loadbalancer yavaşlama

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
4 Posts 3 Posters 3.2k Views
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • V
    vgumus
    last edited by Jul 1, 2009, 4:02 PM

Arkadaşlar merhaba,

pfsene makinede adsl ve kablo neti loadbalancer olarak kullanıyorum. sistem çalışıyor. 20-30 dakika kadar hızlı bir şekilde çalıştıktan sonra ciddi bir şekilde yavaşlama oluyor. pfsense makineyi yeniden başlatınca yine hızlı çalışıyor bilgisayarın donanımı iyi acaba böyle bir sıkıntı ile karşılaşan arkadaşlar nelere dikkat etmem gerektiğini yazabilirlermi

Saygılar

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • E
      eskicioglu
      last edited by Jul 1, 2009, 7:20 PM

ben karsılasmadım boyle bir sorunla genelde kurulum yaptıgım bilgisayar ozellikleri soyle P4 islemci 512MB ram bazen 1 GB kullanıyorumki cok gerekli oldugunu dusunmuyorum. Sabit Disk olarak 80GB Sata disk kullanıyorum. En önem verdigim sey ise LAN tarafında mutlaka 1000'lik Ethernet kullanıyorum.

• T
        tuzsuzdeli
        last edited by Jul 2, 2009, 5:09 AM

@vgumus:

Arkadaşlar merhaba,

pfsene makinede adsl ve kablo neti loadbalancer olarak kullanıyorum. sistem çalışıyor. 20-30 dakika kadar hızlı bir şekilde çalıştıktan sonra ciddi bir şekilde yavaşlama oluyor. pfsense makineyi yeniden başlatınca yine hızlı çalışıyor bilgisayarın donanımı iyi acaba böyle bir sıkıntı ile karşılaşan arkadaşlar nelere dikkat etmem gerektiğini yazabilirlermi

Saygılar

Yavaşlama olmaya başladıktan bi 3-5 dakika sonraki Status-> RRD Graphs ekranının bir screenshot'unu yollar mısınız bakalım.
        Ayrıca sistemde squidguard var mı ?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• T
          tuzsuzdeli
          last edited by Jul 3, 2009, 10:30 AM

benzeri bir durum bizde de şöyle vuku bulmuştu
          3 adsl hattan birisi sürekli düşüp geri geliyordu.
          bu düşüp geri gelmeler esnasında beşer onar dakika boyunca bağlatıda sürekli bir yavaşlama ve paket kayıpları oluyordu.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

4 out of 4
          • First post
            4/4
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.
            This community forum collects and processes your personal information.
            consent.not_received