Loadbalancer yavaşlama
-
Arkadaşlar merhaba,
pfsene makinede adsl ve kablo neti loadbalancer olarak kullanıyorum. sistem çalışıyor. 20-30 dakika kadar hızlı bir şekilde çalıştıktan sonra ciddi bir şekilde yavaşlama oluyor. pfsense makineyi yeniden başlatınca yine hızlı çalışıyor bilgisayarın donanımı iyi acaba böyle bir sıkıntı ile karşılaşan arkadaşlar nelere dikkat etmem gerektiğini yazabilirlermi
Saygılar
-
ben karsılasmadım boyle bir sorunla genelde kurulum yaptıgım bilgisayar ozellikleri soyle P4 islemci 512MB ram bazen 1 GB kullanıyorumki cok gerekli oldugunu dusunmuyorum. Sabit Disk olarak 80GB Sata disk kullanıyorum. En önem verdigim sey ise LAN tarafında mutlaka 1000'lik Ethernet kullanıyorum.
-
Arkadaşlar merhaba,
pfsene makinede adsl ve kablo neti loadbalancer olarak kullanıyorum. sistem çalışıyor. 20-30 dakika kadar hızlı bir şekilde çalıştıktan sonra ciddi bir şekilde yavaşlama oluyor. pfsense makineyi yeniden başlatınca yine hızlı çalışıyor bilgisayarın donanımı iyi acaba böyle bir sıkıntı ile karşılaşan arkadaşlar nelere dikkat etmem gerektiğini yazabilirlermi
Saygılar
Yavaşlama olmaya başladıktan bi 3-5 dakika sonraki Status-> RRD Graphs ekranının bir screenshot'unu yollar mısınız bakalım.
Ayrıca sistemde squidguard var mı ? -
benzeri bir durum bizde de şöyle vuku bulmuştu
3 adsl hattan birisi sürekli düşüp geri geliyordu.
bu düşüp geri gelmeler esnasında beşer onar dakika boyunca bağlatıda sürekli bir yavaşlama ve paket kayıpları oluyordu.