Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense ile sorunsuz çalışan ethernet kartları

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    57 Posts 26 Posters 39.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      b-yaz
      last edited by

Ethernet kartlarından dolayı baya bir sıkıntı yaşamış ve bu forumda aldığım destek sayesinde sorunun ethernet kartlarından kaynaklandığını görünce sorun çabucak düzelmişti. Buraya kadar sorun yok ancak ethernet kartlarının yanında anakart da önemli değil midir? Siz anakart olarak ne kullanıyorsunuz, ne öneriyorsunuz?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        huseyinyildirim
        last edited by

TP-LINK TG-3269 Gigabit PCI Network Adapter

• tuzsuzdeliT
          tuzsuzdeli
          last edited by

@b-yaz:

Ethernet kartlarından dolayı baya bir sıkıntı yaşamış ve bu forumda aldığım destek sayesinde sorunun ethernet kartlarından kaynaklandığını görünce sorun çabucak düzelmişti. Buraya kadar sorun yok ancak ethernet kartlarının yanında anakart da önemli değil midir? Siz anakart olarak ne kullanıyorsunuz, ne öneriyorsunuz?

Anakart konusunda pek bi sıkıntı yok.
          2 sene boyunca Pentium 266 - Pentium350 - Amd 1.8 (eski serilerden biri ama hangisi hatırlayamadım şimdi) takılı anakartlarda bile sorun yaşamadım.
          En son makine güç kaynağı ile ilgili sorun çıkarınca, atıl durumda bir IBM server'a geçtim.

FreeBSD, anakart/işlemci konusunda çok geniş bir desteğe sahip.
          Kronik sorunlu bir anakart modeli yok bildiğim kadarı ile.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• B
            b-yaz
            last edited by

@tuzsuzdeli:

@b-yaz:

Anakart konusunda pek bi sıkıntı yok.
            2 sene boyunca Pentium 266 - Pentium350 - Amd 1.8 (eski serilerden biri ama hangisi hatırlayamadım şimdi) takılı anakartlarda bile sorun yaşamadım.
            En son makine güç kaynağı ile ilgili sorun çıkarınca, atıl durumda bir IBM server'a geçtim.

FreeBSD, anakart/işlemci konusunda çok geniş bir desteğe sahip.
            Kronik sorunlu bir anakart modeli yok bildiğim kadarı ile.

Teşekkürler, esasen ben de aynı fikirdeyim ama kafama takılan şöyle bir durum var bir server anakart ve server ethernet ile daha sağlam çalışır gibi geliyor. Hatta bizdeki çok eski bir server anakart üzerinde intel pro/1000 ethernet kartı onboard gelmiş. Hal böyle olunca çok daha stabil çalışacağını düşünüyorum server anakartlar ile…

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

Anakart konusunda hemfikir değilim. Gereksiz yere pahalı bir yatırım çok anlamsız.
              Ancak ehternet kart konusu önemli. Uyumluluk sıkıntısı olmayan kaliteli kartlar tercih edilmeli.
              Ancak buradada kullanılmayacak derecede yüksek yatırımlara girmeye gerek yok.
              2 tane 8megabit adsl'niz var ise, gigabit yerine 100megabit kartlar da iş görür.
              500 megabit trafik route etmeyecekseniz gidip de pci-x ethernet kartlarına para vermeyin.

keza, 64 bit ya da çift çekirdekli işlemcili makinelerin de performans olarak kimseye marjinal faydası yok.

çoğumuz için 1-1.5 ghz işlemcili eski bir bilgisayar yetecek de artacaktır bile.

• B
                b-yaz
                last edited by

INTEL PRO/1000 GT DESKTOP ETHERNET kartını devamlı bulabileceğimiz bir site biliyor musunuz?

• Y
                  yaccom
                  last edited by

arkadaşlar merhabalar, ben pfsense kurulumu yapacağım ama uygun ethernet kartı bulamadım birkaç tane denedim görmedi kurulumda, burada pfsensin sitesinde verilen listeyi araştırdım ama herhangi biri türkiyede satışta değil. bu durumu çözen varmı yoksa sadece bu listedeki ethernet kartlarını mı kullandınız. teşekkür ederim

• Y
                    yaccom
                    last edited by

realtek çipli modelini bilmediğim 2 farklı kart ile problemi çözdüm bilginize arkadaşlar

• E
                      efabilism
                      last edited by

eski versiyonlarında via chipset anakartlarda sorun yaşıyorduk ama şimdiki versiyonlarda bu tür sorunlar pek yaşanmıyor

• C
                        cemx
                        last edited by

TP-Link TL-WN951N 300M PCI ADAPTÖR ve ANT2408CL 8 dBi Indoor Omni-direc Anten ler ile birlikte kurulan wireless ortamı sağlayacak sistem üzerinde bu fiyat-performans oranları ile inanılmaz güzel sonuçlar elde ettiğimi mutlulukla paylaşmak isterim.. Wireless ağının genişlemesini istediğiniz noktalarına da aynı markanın yine inanılmaz fiyatlara sağladığı ucuz ama çok iyi iş çıkardığını gördüğüm Ap lerinide ekledinizmi tüm yorgunluğuna rağmen kurulan sistemin verdiği hazzı yaşamanızı dilerim.. :)

Not: Afedersiniz biraz reklam gibi olmuş heyecanımı bağışlayın.. :)

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• K
                          Kale17
                          last edited by

Arkadaşlar elimde intel pro 1000GT ethernet akartı mevcut 1 adet
                          Fakat 1 adet daha lazım bulamadım.

Bi sitede buldum oda hp marka fakat intel pro 1000gt cihipsetine sahip ikisi uyumsuzluk yaparmı acaba sistemde ?

Saygılar..

• tuzsuzdeliT
                            tuzsuzdeli
                            last edited by

yapmaz

• C
                              cemx
                              last edited by

Pro 1000 GT olsun taştan olsun :)

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• B
                                b-yaz
                                last edited by

@cemx:

Pro 1000 GT olsun taştan olsun :)

aynen öyle, ama artık bulunmuyor maalesef… bunun yerine kullanabileceğimiz daha başka sorunsuz ethernet kartları var mıdır ya da farklı muadilleri...

• tuzsuzdeliT
                                  tuzsuzdeli
                                  last edited by

Broadcom chipsetli kartlar da iyidir.
                                  2 ayrı makinede 2 tane Dual Ehernet kartını uzun süredir sorunsuz kullanıyorum.
                                  (hem 1.2.3 hem 2.0 versiyonda)

• tuzsuzdeliT
                                    tuzsuzdeli
                                    last edited by

ihtiyacı olup da piyasada düzgün kart bulamayan arkadaşlar içindir.
                                    bir önceki mesajımda bahsettiğim kartı şu ilandaki satıcıdan aldım.
                                    kendim bizzat yerinde görerek almayı tercih ettim. (satıcının adını aratınca internette adresi çıkıyor)
                                    kartlar fotoğraftakinin aynısı değil.
                                    ama bu paraya dual, hem de gayet kaliteli bir kart bence kaçmaz.
                                    kartlar ikinci el kartlar onu da hesaba katın.
                                    benden bu kadar, sorumluluk size ait :)
                                    http://urun.gittigidiyor.com/IBM-31P6401-NetXtreme-1000T-Dual-Port-Ethernet_W0QQidZZ39017368

• B
                                      b-yaz
                                      last edited by

@tuzsuzdeli:

ihtiyacı olup da piyasada düzgün kart bulamayan arkadaşlar içindir.
                                      bir önceki mesajımda bahsettiğim kartı şu ilandaki satıcıdan aldım.
                                      kendim bizzat yerinde görerek almayı tercih ettim. (satıcının adını aratınca internette adresi çıkıyor)
                                      kartlar fotoğraftakinin aynısı değil.
                                      ama bu paraya dual, hem de gayet kaliteli bir kart bence kaçmaz.
                                      kartlar ikinci el kartlar onu da hesaba katın.
                                      benden bu kadar, sorumluluk size ait :)
                                      http://urun.gittigidiyor.com/IBM-31P6401-NetXtreme-1000T-Dual-Port-Ethernet_W0QQidZZ39017368

Server için değil bu değil mi? Normal PC'ye göre slot uzunluğu fazla gibi geldi.

• tuzsuzdeliT
                                        tuzsuzdeli
                                        last edited by

Normal Pc'ye de olur :)
                                        Arka taraf boşta kalıyor.

• B
                                          b-yaz
                                          last edited by

@tuzsuzdeli:

Normal Pc'ye de olur :)
                                          Arka taraf boşta kalıyor.

Teşekkürler, bi deneyecem bunu.

• E
                                            ercev
                                            last edited by

arkadaşlar vatanda EDIMAX EN-9235TX32 bu etherneti buldum üzerinde Realtek RTL8169SC Single Chip var. rtl8169sc nin sizce pfsense ile uyum sorunu var mıdır?

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=291&pl1_id=2&pl2_id=9

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.