• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

Pfsense ile sorunsuz çalışan ethernet kartları

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
57 Posts 26 Posters 39.1k Views
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • C
    cemx
    last edited by Jan 31, 2011, 3:52 PM

TP-Link TL-WN951N 300M PCI ADAPTÖR ve ANT2408CL 8 dBi Indoor Omni-direc Anten ler ile birlikte kurulan wireless ortamı sağlayacak sistem üzerinde bu fiyat-performans oranları ile inanılmaz güzel sonuçlar elde ettiğimi mutlulukla paylaşmak isterim.. Wireless ağının genişlemesini istediğiniz noktalarına da aynı markanın yine inanılmaz fiyatlara sağladığı ucuz ama çok iyi iş çıkardığını gördüğüm Ap lerinide ekledinizmi tüm yorgunluğuna rağmen kurulan sistemin verdiği hazzı yaşamanızı dilerim.. :)

Not: Afedersiniz biraz reklam gibi olmuş heyecanımı bağışlayın.. :)

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • K
      Kale17
      last edited by Mar 23, 2011, 11:50 AM

Arkadaşlar elimde intel pro 1000GT ethernet akartı mevcut 1 adet
      Fakat 1 adet daha lazım bulamadım.

Bi sitede buldum oda hp marka fakat intel pro 1000gt cihipsetine sahip ikisi uyumsuzluk yaparmı acaba sistemde ?

Saygılar..

• T
        tuzsuzdeli
        last edited by Mar 23, 2011, 1:05 PM

yapmaz

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• C
          cemx
          last edited by Mar 23, 2011, 1:20 PM

Pro 1000 GT olsun taştan olsun :)

Kelimesiz geldiğin fikirler yol almaz..

• B
            b-yaz
            last edited by Apr 27, 2011, 9:37 AM

@cemx:

Pro 1000 GT olsun taştan olsun :)

aynen öyle, ama artık bulunmuyor maalesef… bunun yerine kullanabileceğimiz daha başka sorunsuz ethernet kartları var mıdır ya da farklı muadilleri...

• T
              tuzsuzdeli
              last edited by Apr 27, 2011, 1:43 PM

Broadcom chipsetli kartlar da iyidir.
              2 ayrı makinede 2 tane Dual Ehernet kartını uzun süredir sorunsuz kullanıyorum.
              (hem 1.2.3 hem 2.0 versiyonda)

• T
                tuzsuzdeli
                last edited by May 2, 2011, 8:25 AM

ihtiyacı olup da piyasada düzgün kart bulamayan arkadaşlar içindir.
                bir önceki mesajımda bahsettiğim kartı şu ilandaki satıcıdan aldım.
                kendim bizzat yerinde görerek almayı tercih ettim. (satıcının adını aratınca internette adresi çıkıyor)
                kartlar fotoğraftakinin aynısı değil.
                ama bu paraya dual, hem de gayet kaliteli bir kart bence kaçmaz.
                kartlar ikinci el kartlar onu da hesaba katın.
                benden bu kadar, sorumluluk size ait :)
                http://urun.gittigidiyor.com/IBM-31P6401-NetXtreme-1000T-Dual-Port-Ethernet_W0QQidZZ39017368

• B
                  b-yaz
                  last edited by May 10, 2011, 2:07 PM

@tuzsuzdeli:

ihtiyacı olup da piyasada düzgün kart bulamayan arkadaşlar içindir.
                  bir önceki mesajımda bahsettiğim kartı şu ilandaki satıcıdan aldım.
                  kendim bizzat yerinde görerek almayı tercih ettim. (satıcının adını aratınca internette adresi çıkıyor)
                  kartlar fotoğraftakinin aynısı değil.
                  ama bu paraya dual, hem de gayet kaliteli bir kart bence kaçmaz.
                  kartlar ikinci el kartlar onu da hesaba katın.
                  benden bu kadar, sorumluluk size ait :)
                  http://urun.gittigidiyor.com/IBM-31P6401-NetXtreme-1000T-Dual-Port-Ethernet_W0QQidZZ39017368

Server için değil bu değil mi? Normal PC'ye göre slot uzunluğu fazla gibi geldi.

• T
                    tuzsuzdeli
                    last edited by May 10, 2011, 2:15 PM

Normal Pc'ye de olur :)
                    Arka taraf boşta kalıyor.

• B
                      b-yaz
                      last edited by May 10, 2011, 2:39 PM

@tuzsuzdeli:

Normal Pc'ye de olur :)
                      Arka taraf boşta kalıyor.

Teşekkürler, bi deneyecem bunu.

• E
                        ercev
                        last edited by Aug 15, 2011, 12:46 AM

arkadaşlar vatanda EDIMAX EN-9235TX32 bu etherneti buldum üzerinde Realtek RTL8169SC Single Chip var. rtl8169sc nin sizce pfsense ile uyum sorunu var mıdır?

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=291&pl1_id=2&pl2_id=9

• T
                          tcjackal
                          last edited by Aug 15, 2011, 10:20 AM

merhaba,
                          uyum konusunda bugüne kadar pf'nin kolay kolay ethernet kartı sorunu yaşattığını görmedim.
                          ama stabilite dediğimiz, sağlıklı çalışma konusuna geldiğimizde, network yüküne göre edimax tartışılır.
                          tabi burada 10 kişilik bir networke sahipseniz, sorun yaşama durumunuz düşük olacaktır.
                          Sunucularımdan biri 700 kişiye hizmet vermekte ve bu ciddi yük için Intel ethernet kartları kullanıyorum.
                          Intel, Broadcom, 3Com, HP yeni nesil, AT ürünlerinden birini kullanmanızı tavsiye ederim.
                          Keyifli çalışmalar

• L
                            lord2oo0
                            last edited by Sep 14, 2011, 7:17 PM

@ercev:

arkadaşlar vatanda EDIMAX EN-9235TX32 bu etherneti buldum üzerinde Realtek RTL8169SC Single Chip var. rtl8169sc nin sizce pfsense ile uyum sorunu var mıdır?

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=291&pl1_id=2&pl2_id=9

Bırak interneti vermeyi uyduruk 4 - 5 marka ethernet kartı ile load balance bile yapamadım.  Tuzsuzdeli'nin

adreste verdiği ethernet kartını aldım ve tüm sorunum çözüldü. :D Çok ama çok da memnunum bu kartı almanı tavsiye ederim…

• yakarY
                              yakar
                              last edited by Sep 25, 2011, 4:27 PM

pfSense 1.2.3'de onboard ethernet kartlarında sıkıntı yaşıyordum fakat 2.0 serisinde yani FreeBSD 8.1 sürümün de çok daha geniş bir donanım yelpazesi var. Bu nedenle birçok işletme de 2.0 sürümünü kullanmaya başladık. Ethernet kartı olarak da TPLINK'in Realtek 8169 çipsetli ethernet kartlarını kullanıyoruz sürekli ve hiçbir sıkıntı yaşanmıyor..

Bilgi paylaştıkça artar!
                              5651 sayılı kanun (güncel)
                              pfSense alt yapısı üzerine kurulu iSafe ile işletmelere özel çözümler.

• A
                                alonewolfx2
                                last edited by May 18, 2012, 5:16 PM

squid kurulu makinada 32mb vdsl bağlantımın 17mb üzerine çıkamaması acaba ethernet kartı kaynaklı olabilir mi diye düşündürdü beni bu başlık ama squid kalkınca bağlantı hızımı yakalıyor olmam ikinci bir tereddüt tabi

• U
                                  ucantekme
                                  last edited by Jun 9, 2012, 11:29 AM

USB ethernet kartı olarak Bimel den aldığımız Digitus'un bu ethernetlerini çalışıtırdık 3-4 gündür sorunsuz çalışmaya devam ediyor.
                                  MosChip 7830 Chipleri

Ürün bu: http://www.bimel.com.tr/urun/dn-10050

Driverını bir yerlerden bulup derledik, çalıştırdık ama sonra gördük ki zaten biri aynısını bir kaç ay önce yapmış.
                                  Neyse freebsd antremanı oldu fena olmadı yenide :)

Driverla ilgili hardware forumundaki topic burada: http://forum.pfsense.org/index.php/topic,50241.0.html

• E
                                    eXcitinG
                                    last edited by Jul 1, 2012, 6:43 PM Jun 30, 2012, 7:18 AM

@Aydin:

pfSense 1.2.3'de onboard ethernet kartlarında sıkıntı yaşıyordum fakat 2.0 serisinde yani FreeBSD 8.1 sürümün de çok daha geniş bir donanım yelpazesi var. Bu nedenle birçok işletme de 2.0 sürümünü kullanmaya başladık. Ethernet kartı olarak da TPLINK'in Realtek 8169 çipsetli ethernet kartlarını kullanıyoruz sürekli ve hiçbir sıkıntı yaşanmıyor..

örnek bi model söyliye bilir misiniz ?

mesela tp link tg 3269 olur mu

forumda yazılan ethernet kartlarını bir türlü bulamadım.

marka ve model söylerseniz birde öyle araştırmasını yapayım.

birazda uygun fiyata olursa iyi olur 100 lük ethernetler işimi görür.

bağlantı hızım : 32mbit

pfsense ile ethernet sorunu yaşıyorum büyük ihtimal.

P 4 1.8 işlemcili bir makina kullanıyorum 20mbit altı sürekli görüyorum kablo ile bağlandıgım halde.

• M
                                      marstrade
                                      last edited by Jul 28, 2012, 6:15 PM

Edimax 10/100/1000Mbps PCI Gigabit adapter

Not: Temel düzeydeki kurulumda bir sorun yaşamadık. Paketleri yükleyince paylaşacağız.

• M
                                        marstrade
                                        last edited by Jul 28, 2012, 6:17 PM

Edimax 10/100/1000Mbps PCI Gigabit adapter  tp link tg 3269 aynı chipsetli (Realtek) , herhangi  bir sorun yaşanmıyor.

• E
                                          eXcitinG
                                          last edited by Aug 13, 2012, 2:05 PM

tp link tg 3269 eth kartlarını bugün aldım tekrar default ayarlardan kurup sistemi faliyete geçirdim ama interfaces kısmında halen

100 baseTX yazıyor kartlar 1 gb lık portlara sahip pfsense 1gb olarak göstermiyor mu bunları anlıyamadım yoksa başka yerden ayar mı yapmam gerekiyor ?

• First post
                                            Last post
                                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.
                                            This community forum collects and processes your personal information.
                                            consent.not_received