Ultra surf vs Pfsense
-
Merhaba.
Pfsense Ultrasurf'un karsinda malesef hala caresiz durumda bu konuda cozume ulasabilen yontemi ile paylasimda bulunabilirse sevinirim. Saygilar -
Merhaba.
Pfsense Ultrasurf'un karsinda malesef hala caresiz durumda bu konuda cozume ulasabilen yontemi ile paylasimda bulunabilirse sevinirim. SaygilarMerhaba,
proxy filter dan blk_BL_redirector kategorisine deny verin ve yapınızda domain var ise ultrasurf programının exe sine block koyabilirsiniz bende benzer bir durum izliyorum blk_BL_redirector deny verdim sadece belirli portlar açık sonrasında active directory üzerinden kullanılan programlara izin verdim sorun yok.
-
Ben L7 signature yazıyorum ultrasoft içinde bir signature yazıp Pfsense üzerinde bir block imzası oluşturulabilir diğe düşünüyorum.Yani sonuçta bir program ve bu programın bazı sunuculara istek yaptığı ve o sunucular üzerinden istek gönderiyor diğe düşünüyorum..Eğer öyleyse bu aşılamayacak bir sorun değil..Bununla ilgili bir çalışma yapacağım sizede haber veririim arkadaşlar.
iyi çalışmalar
-
calismalarin ve ilginiz icin tesekkur ederim. Bir cok yabanci formda konu
Ile ilgili topicler actim fakat genel olarak cozumu A.D. deki katmanlara yukluyorlar bazi yapilar buna uygun degil. Signatur eklentinizdeki calismalarini gonulden destekler bize dusen bir rol olur ise severek ustlenebiliriz. Iyi calismalar dileriz -
firewall alias'da 65.49.14.0-254 networkunu kapsayan kural oluşturup, firewall>rule>lan altında üst sıraya tcp/udp ye bu alias'ı engelle dediğizde u.surf kullanılamaz oluyor.
ip bloğu değişti mi diye birkaç haftada bir yeni sürüm indirip hangi ip den bağlandığını kontrol edip o bloğu engellerseniz uzun bir süre daha engellemiş olursunuz.
-
Ultrasurf malesef hiçbir şekilde pfsense üzerinden engellenemiyor, yardımcı olabilecek hiç kimse yok sanırım
-
Merhaba,
sadece pfsense için değil, şuanda çoğu firewall markasının en büyük sıkıntılarından biri.
fortigate ve watchguard'ın üst sürümleri hariç, diğer sürümlerinde de ultrasurf engellenemiyor.
bu alanda engellenemeyenlerden biride Hotspot Shield.
domain yapısı bulunmayan network'ler üzerinde ciddi bir sıkıntı.
birçok kişi grup yada bireysel olarak çözüm arıyorlar.
keyifli çalışmalar