Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Ip Log İmzalayıcı Sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    48 Posts 15 Posters 42.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O
      ozcan
      last edited by

@lahana1:

dün yine 2 ayrı bilgisayara kurup denedim anlattığım ayarlar şekline yaptıysan sorun çıkmaması lazım yeni kurduğum 2 farklı makinada da sorun vermedi. o yüzden nerden kaynaklandığını bilemiyeceğim.

Hocam kurulumu yaptım test ettiğimde log dosyasını aldım.sorun log tutacağım pc de group policy den kaynaklanıyormuş.Şimdi iplogimzalayıcı programını kurdum 1 saat ayarladım,bundan sonra ne olacak yapmam gereken birşey varmı çok teşekkür ederim.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        lahana1
        last edited by

bundan sonra yapılacak bişi yok. ip log programından imzalanması için ayarı dosya değiştiğinde dersen daha ii olur ne zaman dosya değişirse ozaman imzalar imzaladıktan sonra imzalanan doyayı programda görürsün zaten. olduğuna sevindim.

• O
          ozcan
          last edited by

@lahana1:

bundan sonra yapılacak bişi yok. ip log programından imzalanması için ayarı dosya değiştiğinde dersen daha ii olur ne zaman dosya değişirse ozaman imzalar imzaladıktan sonra imzalanan doyayı programda görürsün zaten. olduğuna sevindim.

Hocam Dosya eklendiğinde yi seçtim.Daha evvel gelen  log dosyalarında hep aynı bilgiler geliyor aşağıdaki gibi ancak benim sistemde bu ip numaraları yok burdaki mantık nedir.Yardımların için çok teşekkür ederim.

192.168.9.245 2011/11/12-08:15:42 2011/11/12-08:51:03 00:1e:ec:9c:3a:03
          192.168.9.190 2011/11/14-15:03:45 2011/11/14-15:13:09 78:2b:cb:e1:7a:28
          192.168.9.244 2011/11/25-09:31:58 2011/11/25-11:31:58 00:09:6b:c0:94:c2

• L
            lahana1
            last edited by

bu ip nuraları derken sistemde sadece 3 makina mı var yoksa eklemiş olduğun resimdeki ip numaralı bilgisayar mı yok sistemde. eğer  dağıtıcı kullanıyorsan onlara veriyor olabilir bu ip numaralarını.

• O
              ozcan
              last edited by

@lahana1:

bu ip nuraları derken sistemde sadece 3 makina mı var yoksa eklemiş olduğun resimdeki ip numaralı bilgisayar mı yok sistemde. eğer  dağıtıcı kullanıyorsan onlara veriyor olabilir bu ip numaralarını.

sistemde toplamda 3 makine var dağıtıcı kullanmıyoruz.daha evvel 192.168.9.190 ip yi kullamıştım belki o olabilir ama şimdiki gelen loglarda aşağıdaki ip numaraları gelmesi gerekmiyormu.
              192.168.9.1 Pfsense
              192.168.9.2 client
              192.168.9.3 client

• L
                lahana1
                last edited by

evet öyle gelmesi lazım istersen bi logları temizle pfsenseyi yeniden başlatıp deneyin.

• O
                  ozcan
                  last edited by

@lahana1:

evet öyle gelmesi lazım istersen bi logları temizle pfsenseyi yeniden başlatıp deneyin.

Logları temizleyip restart etsemde değişmedi.GEce boyu log gelmiş hepsi aynı test ettiğimde gelen log dosyası ile saat başı gelen log dosyası aynı bir ayar yanlış galiba.iplog şmzalayıcı programında Gün içinde imzalanmış dosyalara bakıyorum boş görünüyor.Acaba systemlogs\ayarlar kısmında başka bir ayar yapmamızmı gerekiyor.. Pfsense üzerinden baktığımda DHCPleases kısmında kullanılmayan ip numaraları vardı şu an kullanılanlar yoktu,kullanılmayanları silince test ettiğim log dosyası boş geldi.DHCP server aktif vaziyette bu arada.

• B
                    blasterreal
                    last edited by

Mehaba arkadaşlar oldukça güzel bir paylaşım olmuş, gerekli ayarlamaları yapıp logları alıyorum ancak birşey gözüme takıldı DHCP tarafından dagıtılın dinamik ipleri log'luyor Statik ip kesinlikle log'lamıyor bunun için bir düzeltme uygulamak mümkünmü? Statik dinamik ne varsa loglanmasını sağlamam gerek

• O
                      ozcan
                      last edited by

@lahana1:

Logları temizleyip restart etsemde değişmedi.GEce boyu log gelmiş hepsi aynı test ettiğimde gelen log dosyası ile saat başı gelen log dosyası aynı bir ayar yanlış galiba.iplog şmzalayıcı programında Gün içinde imzalanmış dosyalara bakıyorum boş görünüyor.Acaba systemlogs\ayarlar kısmında başka bir ayar yapmamızmı gerekiyor.. Pfsense üzerinden baktığımda DHCPleases kısmında kullanılmayan ip numaraları vardı şu an kullanılanlar yoktu,kullanılmayanları silince test ettiğim log dosyası boş geldi.DHCP server aktif vaziyette bu arada.

Hocam uzun uğraşlardan sonra şu an normal çalışıyor.Bir çok şey denedim olmadı en sonunda senin adım adım yazdığın maddeleri (kopyaladığım dosyaları kaldırıp) yeniden yapınca sorun çözüldü.Çok teşekkür ederim.

• S
                        Seyfullah
                        last edited by

Bende aşağıdaki hatayı verdi.Bunu nasıl çözebilirim.

awk: can't open file /sbin/dhcptibduzenle.sh
                        source line number 1 source file /sbin/dhcptibduzenle.sh
                        context is

<<<
                        creating lame upcase table
                        creating lame lowcase table
                        Domain=[FIMAR] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
                        Anonymous login successful
                        tree connect failed: NT_STATUS_BAD_NETWORK_NAME

• O
                          ozcan
                          last edited by

@Seyfullah:

Bende aşağıdaki hatayı verdi.Bunu nasıl çözebilirim.

context is

<<<
                          Domain=[FIMAR] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
                          Anonymous login successful
                          tree connect failed: NT_STATUS_BAD_NETWORK_NAME

Bu sorunu bende kurarken almıştım.Log kayıtlarını tutan pc deki paylaşım ve güvenlik izin ayarlarını iyice kontrol et.başka bir pc den log tutan pc ye ağ üzerinden erişebildiğine bak.

• S
                            Seyfullah
                            last edited by

Paylaşım ve güvenlik izinlerinden katınız Windows işletim sistemi kısmındaki mi ? Yoksa Pfsense makinadaki izinler mi. Eğer pfsense ise bunu nasıl yapmam gerekiyor bilgi verirseniz seviniirm.

• L
                              lahana1
                              last edited by

@Seyfullah:

Paylaşım ve güvenlik izinlerinden katınız Windows işletim sistemi kısmındaki mi ? Yoksa Pfsense makinadaki izinler mi. Eğer pfsense ise bunu nasıl yapmam gerekiyor bilgi verirseniz seviniirm.

windows üzerinden yapmanız gerekiyor. pfsense üzerinden benim yazdığım adımları aynı şekilde uygularsanız bi sorun çıkmaması lazım. Uygularken takıldığınız bi yer olursa yardımcı olurum.

• S
                                Seyfullah
                                last edited by

Şimdi de şu sorunu verdi.

context is
                                        >>>  <<<
                                session setup failed: SUCCESS - 0

sorun nedir anlamadım. Msnden yazışabilirmiyiz hocam.

• N
                                  nmnoztrk
                                  last edited by

linux programlama  sitesindeki  dosyayı  kaldırmışlar sanırım.
                                  Mail  atabilirmisiniz ?

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
                                  PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• B
                                    Burak
                                    last edited by

arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum daha dogrusu siteye uyelik yapamıyorum her yolu denedim ama yok uyelik olmuyor

elinizde varsa diag_logs_settings.php linki paylaşırmısınız yada mail yolu ile atarmısnız
                                    teşekkürler

burakk-akdeniz@hotmail.com

• N
                                      nmnoztrk
                                      last edited by

mail  attım  dostum

• N
                                        nmnoztrk
                                        last edited by

**arkadaşlar  ben  herşeyi  süper  şekilde  yaptım. ama  attığı  log  dosyalarında  hiçbirşey  yok.

sistemimde kurulu paketler bunlar. squid ,squidguard,lightsquid ,captive portal kurulu.

paylaşım  verdiğim  dosyanın  içerisine  atıyor  ama  txt  dosyaları bomboş.

log için ayrı bir ayarmı var acaba.**

• E
                                          expert1972
                                          last edited by

Arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum
                                          elinizde varsa diag_logs_settings.php mail yolu ile atarmısınız.
                                          iyi günler.
                                          oktayg@hotmail.com

• B
                                            Burak
                                            last edited by

@expert1972:

Arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum
                                            elinizde varsa diag_logs_settings.php mail yolu ile atarmısınız.
                                            iyi günler.
                                            oktayg@hotmail.com

Numan Hocam Teşekkür Ettim Mail İçin

Oktay hocam maili attım bilgine.

• First post
                                              Last post
                                            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.