• Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login
Netgate Discussion Forum
  • Categories
  • Recent
  • Tags
  • Popular
  • Users
  • Search
  • Register
  • Login

Ip Log İmzalayıcı Sorunu

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
48 Posts 15 Posters 42.4k Views
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • O
    ozcan
    last edited by Nov 25, 2011, 1:58 PM

@lahana1:

bu ip nuraları derken sistemde sadece 3 makina mı var yoksa eklemiş olduğun resimdeki ip numaralı bilgisayar mı yok sistemde. eğer  dağıtıcı kullanıyorsan onlara veriyor olabilir bu ip numaralarını.

sistemde toplamda 3 makine var dağıtıcı kullanmıyoruz.daha evvel 192.168.9.190 ip yi kullamıştım belki o olabilir ama şimdiki gelen loglarda aşağıdaki ip numaraları gelmesi gerekmiyormu.
    192.168.9.1 Pfsense
    192.168.9.2 client
    192.168.9.3 client

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • L
      lahana1
      last edited by Nov 25, 2011, 2:18 PM

evet öyle gelmesi lazım istersen bi logları temizle pfsenseyi yeniden başlatıp deneyin.

• O
        ozcan
        last edited by Nov 26, 2011, 11:42 AM Nov 26, 2011, 7:39 AM

@lahana1:

evet öyle gelmesi lazım istersen bi logları temizle pfsenseyi yeniden başlatıp deneyin.

Logları temizleyip restart etsemde değişmedi.GEce boyu log gelmiş hepsi aynı test ettiğimde gelen log dosyası ile saat başı gelen log dosyası aynı bir ayar yanlış galiba.iplog şmzalayıcı programında Gün içinde imzalanmış dosyalara bakıyorum boş görünüyor.Acaba systemlogs\ayarlar kısmında başka bir ayar yapmamızmı gerekiyor.. Pfsense üzerinden baktığımda DHCPleases kısmında kullanılmayan ip numaraları vardı şu an kullanılanlar yoktu,kullanılmayanları silince test ettiğim log dosyası boş geldi.DHCP server aktif vaziyette bu arada.

• B
          blasterreal
          last edited by Nov 28, 2011, 7:26 AM

Mehaba arkadaşlar oldukça güzel bir paylaşım olmuş, gerekli ayarlamaları yapıp logları alıyorum ancak birşey gözüme takıldı DHCP tarafından dagıtılın dinamik ipleri log'luyor Statik ip kesinlikle log'lamıyor bunun için bir düzeltme uygulamak mümkünmü? Statik dinamik ne varsa loglanmasını sağlamam gerek

• O
            ozcan
            last edited by Nov 29, 2011, 9:57 AM

@lahana1:

Logları temizleyip restart etsemde değişmedi.GEce boyu log gelmiş hepsi aynı test ettiğimde gelen log dosyası ile saat başı gelen log dosyası aynı bir ayar yanlış galiba.iplog şmzalayıcı programında Gün içinde imzalanmış dosyalara bakıyorum boş görünüyor.Acaba systemlogs\ayarlar kısmında başka bir ayar yapmamızmı gerekiyor.. Pfsense üzerinden baktığımda DHCPleases kısmında kullanılmayan ip numaraları vardı şu an kullanılanlar yoktu,kullanılmayanları silince test ettiğim log dosyası boş geldi.DHCP server aktif vaziyette bu arada.

Hocam uzun uğraşlardan sonra şu an normal çalışıyor.Bir çok şey denedim olmadı en sonunda senin adım adım yazdığın maddeleri (kopyaladığım dosyaları kaldırıp) yeniden yapınca sorun çözüldü.Çok teşekkür ederim.

• S
              Seyfullah
              last edited by Dec 5, 2011, 8:57 AM

Bende aşağıdaki hatayı verdi.Bunu nasıl çözebilirim.

awk: can't open file /sbin/dhcptibduzenle.sh
              source line number 1 source file /sbin/dhcptibduzenle.sh
              context is

<<<
              creating lame upcase table
              creating lame lowcase table
              Domain=[FIMAR] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
              Anonymous login successful
              tree connect failed: NT_STATUS_BAD_NETWORK_NAME

• O
                ozcan
                last edited by Dec 5, 2011, 2:12 PM

@Seyfullah:

Bende aşağıdaki hatayı verdi.Bunu nasıl çözebilirim.

context is

<<<
                Domain=[FIMAR] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
                Anonymous login successful
                tree connect failed: NT_STATUS_BAD_NETWORK_NAME

Bu sorunu bende kurarken almıştım.Log kayıtlarını tutan pc deki paylaşım ve güvenlik izin ayarlarını iyice kontrol et.başka bir pc den log tutan pc ye ağ üzerinden erişebildiğine bak.

• S
                  Seyfullah
                  last edited by Dec 7, 2011, 7:12 AM

Paylaşım ve güvenlik izinlerinden katınız Windows işletim sistemi kısmındaki mi ? Yoksa Pfsense makinadaki izinler mi. Eğer pfsense ise bunu nasıl yapmam gerekiyor bilgi verirseniz seviniirm.

• L
                    lahana1
                    last edited by Dec 7, 2011, 7:15 AM

@Seyfullah:

Paylaşım ve güvenlik izinlerinden katınız Windows işletim sistemi kısmındaki mi ? Yoksa Pfsense makinadaki izinler mi. Eğer pfsense ise bunu nasıl yapmam gerekiyor bilgi verirseniz seviniirm.

windows üzerinden yapmanız gerekiyor. pfsense üzerinden benim yazdığım adımları aynı şekilde uygularsanız bi sorun çıkmaması lazım. Uygularken takıldığınız bi yer olursa yardımcı olurum.

• S
                      Seyfullah
                      last edited by Dec 7, 2011, 7:28 AM

Şimdi de şu sorunu verdi.

context is
                              >>>  <<<
                      session setup failed: SUCCESS - 0

sorun nedir anlamadım. Msnden yazışabilirmiyiz hocam.

• N
                        nmnoztrk
                        last edited by Dec 13, 2011, 1:44 PM

linux programlama  sitesindeki  dosyayı  kaldırmışlar sanırım.
                        Mail  atabilirmisiniz ?

PFsenseTR facebook sayfası https://www.facebook.com/PfsenseTr
                        PFsenseTR facebook Grubu. https://www.facebook.com/groups/357767757608050

• B
                          Burak
                          last edited by Dec 13, 2011, 3:05 PM

arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum daha dogrusu siteye uyelik yapamıyorum her yolu denedim ama yok uyelik olmuyor

elinizde varsa diag_logs_settings.php linki paylaşırmısınız yada mail yolu ile atarmısnız
                          teşekkürler

burakk-akdeniz@hotmail.com

• N
                            nmnoztrk
                            last edited by Dec 13, 2011, 3:15 PM

mail  attım  dostum

• N
                              nmnoztrk
                              last edited by Dec 13, 2011, 4:33 PM

**arkadaşlar  ben  herşeyi  süper  şekilde  yaptım. ama  attığı  log  dosyalarında  hiçbirşey  yok.

sistemimde kurulu paketler bunlar. squid ,squidguard,lightsquid ,captive portal kurulu.

paylaşım  verdiğim  dosyanın  içerisine  atıyor  ama  txt  dosyaları bomboş.

log için ayrı bir ayarmı var acaba.**

• E
                                expert1972
                                last edited by Dec 13, 2011, 5:45 PM

Arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum
                                elinizde varsa diag_logs_settings.php mail yolu ile atarmısınız.
                                iyi günler.
                                oktayg@hotmail.com

• B
                                  Burak
                                  last edited by Dec 14, 2011, 7:22 AM

@expert1972:

Arkadaşlar diag_logs_settings.php dosyasını verdiğiniz siteden indiremiyorum
                                  elinizde varsa diag_logs_settings.php mail yolu ile atarmısınız.
                                  iyi günler.
                                  oktayg@hotmail.com

Numan Hocam Teşekkür Ettim Mail İçin

Oktay hocam maili attım bilgine.

• T
                                    tuzsuzdeli
                                    last edited by Dec 14, 2011, 7:43 AM

mail yerine herkesin ulaşabileceği bir yere ya da depoya koyup linkini paylaşırsanız daha faydalı olur.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• Z
                                      zack
                                      last edited by Dec 15, 2011, 1:00 PM

/sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu çalıştırınca aşağıdaki hatayı veriyor.
                                      pkg_add -r http://riksun.riken.go.jp/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8.1-release/Latest/samba34-smbclient.tbz > bu paketide kurdum.
                                      PFsense 2.0 sürüm var.

/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libexecinfo.so.1" not found, required by "smbclient"

• N
                                        nmnoztrk
                                        last edited by Dec 15, 2011, 9:54 PM

@zack:

/sbin/dhcplistcronsmb.sh komutunu çalıştırınca aşağıdaki hatayı veriyor.
                                        pkg_add -r http://riksun.riken.go.jp/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8.1-release/Latest/samba34-smbclient.tbz > bu paketide kurdum.
                                        PFsense 2.0 sürüm var.

/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libexecinfo.so.1" not found, required by "smbclient"

dostum  sambayı  sağlıklı  kurdun mu ?

Putty  ile  bağlanıp  sambayı  kurman daha  sağlıklı.

• B
                                          Burak
                                          last edited by Dec 16, 2011, 6:53 AM

arkadaşlar merhaba tekrardan,

forumdaki gibi bütün ayarları yaparak dhcp üzerinden logları tutabiliyorum
                                          tek sorun bütün bilgisayarlar domain ortamında olduğu için (windows Server 2003 Active Directory) ve windows 7 pro 64 bit olduğu için paylaşıma açmış olduğum klasöre logu aldıramıyorum pfsensde komut ile gönderdiğimde bana yetkin yok diyor

windows ortamına logu kopyala işaretli log alacağım bilgisayarın ip sini giriyorum kullanıcı adına domain ve şifresini yazıyorum hatta bilgisayarın admin ve şifresini yazıyorum ama halen yetkin yok diyor

acaba pfsense i active directory ile mi konuşturmak lazım eğer öyle ise nasıl yapabilirim bu konuda yardımcı olur musunuz..

teşekkürler

Not: Pfsense 2.0 kullanıyorum

iyi forumlar.

29 out of 48
                                          • First post
                                            29/48
                                            Last post
                                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.
                                            This community forum collects and processes your personal information.
                                            consent.not_received