Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

LigthSquid Problemi

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 5 Posters 3.7k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • 1
      10onur
      last edited by

Merhaba

Bridge modda pfsense kullanıyorum .Gerekli ayarları yaptım Squid ve SquidGuard ı kurdum ancak LigthSquid üzerinden rapor alamıyorum ve şöle bir hata sayfası geliyor.

LigthSquid diagnostic.
      Error : report folder '/var/lightsquid/report' not contain any valid data! Please run lightparser.pl (and check 'report' folder content)
      Please check config file !
      Variable value
      $tplpatph /usr/local/www/lightsquid/tpl
      $templatename base
      $langpatph /usr/local/share/lightsquid/lang
      $langname eng
      $reportpath /var/lightsquid/report
      Access to '/var/lightsquid/report' folder yes
      $graphreport 1
      folder content:

Yardımcı Olabilirmisiniz ?

Özellikle Tuzsuz deli arkadaşım bunda yardımcı olursan sevinirim daha önce böyle bir problemle karşılaştın sanırsam.
      Teşekkürler

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tcjackal
        last edited by

merhabalar,
        squid üzerine logmalayı aktif,
        lightsquid üzerinde raporlama formatı ve yenileme zamanını ayarladınız mı ?
        ekran görüntüleri yardımcı olabilir. bunun haricinde, ilk girdiğiniz siteden itibaren direk loglama ekranını göstermez.
        sizin karşılaştığınız ekran bir süre karşınıza gelir. raporlamayı görmek adına, mesaj ekranında f5 ile sayfayı sürekli yenileyerek,
        çözüm üretebilirsiniz.

Squid.JPG
        Squid.JPG_thumb
        Lightsquid.JPG
        Lightsquid.JPG_thumb

• 1
          10onur
          last edited by

@tcjackal:

merhabalar,
          squid üzerine logmalayı aktif,
          lightsquid üzerinde raporlama formatı ve yenileme zamanını ayarladınız mı ?
          ekran görüntüleri yardımcı olabilir. bunun haricinde, ilk girdiğiniz siteden itibaren direk loglama ekranını göstermez.
          sizin karşılaştığınız ekran bir süre karşınıza gelir. raporlamayı görmek adına, mesaj ekranında f5 ile sayfayı sürekli yenileyerek,
          çözüm üretebilirsiniz.

Evet bunlar ayarlı sürekli sayfayıda yeniliyorum ama bişe değişmiyor. Birde biyerden okuduğum bilgiye göre çalışması için pfsense nin üzerinden ip dağıtılması gerekiyor denilmiş ancak ne demek istediğini anlamadım. transparent proxy işaretli değil sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi ? Ama server larda belirli ipler var onlarında değişmemesi gerekiyor. Ne yapmam lazım ?

• T
            tcjackal
            last edited by

tekrar merhaba,
            anlattığınız kadar ile, internet dağıtım hizmeti yada gateway, pfsense değil.
            yanlışmıyım ?

• E
              efabilism
              last edited by

transparent proxy kullanmadan squid log tutmuyor bu yüzden o hatayı alıyorsun test etmek istersen konsoldan
              tail -f /var/squid/log/access.log yapın burda tutulan canlı logları görmeniz gerekiyor yoksa lightsquid size report yapamaz

• M
                mertoz
                last edited by

Aynı hatayı ben de aldım. Firefoxun kullandıgım versiyonu ile sorun varmıs, explorer dan denediğimde problemsiz calıstı.

• S
                  sinanc
                  last edited by

@mertoz:

Aynı hatayı ben de aldım. Firefoxun kullandıgım versiyonu ile sorun varmıs, explorer dan denediğimde problemsiz calıstı.

aynı problemi bende yaşadım google chrome kullanıyordum  iexplorerdan bakınca sorun gözükmedi.

teşekkürler…

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.