LigthSquid Problemi
-
Merhaba
Bridge modda pfsense kullanıyorum .Gerekli ayarları yaptım Squid ve SquidGuard ı kurdum ancak LigthSquid üzerinden rapor alamıyorum ve şöle bir hata sayfası geliyor.
LigthSquid diagnostic.
Error : report folder '/var/lightsquid/report' not contain any valid data! Please run lightparser.pl (and check 'report' folder content)
Please check config file !
Variable value
$tplpatph /usr/local/www/lightsquid/tpl
$templatename base
$langpatph /usr/local/share/lightsquid/lang
$langname eng
$reportpath /var/lightsquid/report
Access to '/var/lightsquid/report' folder yes
$graphreport 1
folder content:Yardımcı Olabilirmisiniz ?
Özellikle Tuzsuz deli arkadaşım bunda yardımcı olursan sevinirim daha önce böyle bir problemle karşılaştın sanırsam.
Teşekkürler -
merhabalar,
squid üzerine logmalayı aktif,
lightsquid üzerinde raporlama formatı ve yenileme zamanını ayarladınız mı ?
ekran görüntüleri yardımcı olabilir. bunun haricinde, ilk girdiğiniz siteden itibaren direk loglama ekranını göstermez.
sizin karşılaştığınız ekran bir süre karşınıza gelir. raporlamayı görmek adına, mesaj ekranında f5 ile sayfayı sürekli yenileyerek,
çözüm üretebilirsiniz.
-
merhabalar,
squid üzerine logmalayı aktif,
lightsquid üzerinde raporlama formatı ve yenileme zamanını ayarladınız mı ?
ekran görüntüleri yardımcı olabilir. bunun haricinde, ilk girdiğiniz siteden itibaren direk loglama ekranını göstermez.
sizin karşılaştığınız ekran bir süre karşınıza gelir. raporlamayı görmek adına, mesaj ekranında f5 ile sayfayı sürekli yenileyerek,
çözüm üretebilirsiniz.Evet bunlar ayarlı sürekli sayfayıda yeniliyorum ama bişe değişmiyor. Birde biyerden okuduğum bilgiye göre çalışması için pfsense nin üzerinden ip dağıtılması gerekiyor denilmiş ancak ne demek istediğini anlamadım. transparent proxy işaretli değil sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi ? Ama server larda belirli ipler var onlarında değişmemesi gerekiyor. Ne yapmam lazım ?
-
tekrar merhaba,
anlattığınız kadar ile, internet dağıtım hizmeti yada gateway, pfsense değil.
yanlışmıyım ? -
transparent proxy kullanmadan squid log tutmuyor bu yüzden o hatayı alıyorsun test etmek istersen konsoldan
tail -f /var/squid/log/access.log yapın burda tutulan canlı logları görmeniz gerekiyor yoksa lightsquid size report yapamaz -
Aynı hatayı ben de aldım. Firefoxun kullandıgım versiyonu ile sorun varmıs, explorer dan denediğimde problemsiz calıstı.
-
Aynı hatayı ben de aldım. Firefoxun kullandıgım versiyonu ile sorun varmıs, explorer dan denediğimde problemsiz calıstı.
aynı problemi bende yaşadım google chrome kullanıyordum iexplorerdan bakınca sorun gözükmedi.
teşekkürler…