DNS sorunu
-
Ayrıca Ethernet kartı olarak Ne kullanıyorsun. ve Pfsense Sürümün nedir. Bununlada ilgili donanımsallarını yazarsan uyumluluk kontrolü olup olmadıgına bakalım.
-
PFSENSE 2.0.1-RELEASE (i386)
ETHERNET KARTIM 3COM 3C905B-TX
P4 2.66 İŞLEMCİ
1GB DDR2 400 RAM
40 GB İDE HDDBEN KISA BİR ARAŞTIRMA YAPTIM UYUMLULUKLA İLGİLİ BİR SIKINTI GÖZÜKMÜYOR.
AMA BENİM ETHERNET KARTI VE HDD DE BİR SIKINTI VAR. HATALARI VERDİKTEN SONRA
SİSTEMİ YENİDEN BAŞLATIYORUM 3-4 SAAT SIKINTI YOK DAHA SONRA SIRAYLA HATA VERİYOR.
BU GÜN 3 SEFER HATA VERDİ. -
dediğim gibi harddiskinde sıkıntı ver logta belirttiği hata hdd hatası dediklerimi yap yeniden kur ve backup tekrar geri yükle
-
tamam oğuz bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim
iyi çalışmalar -
işlemlerinizi bitirdikten sonra geri dönüş yapın lütfen…
-
iyi günler oğuz bey
hdd ve etherneti değiştirdim sistemi yeniden kurdum. ama yine bir hata ile karşılaştım
pfsense kurulum bittikten sonra bir türlü boot etmedi,sürekli "boot f1" yazan ekranda kaldı
cd-rom"u da değiştirdim hiç bir sorun kalmadı şu anda sistem 2 gündür sorunsuz ve sıkıntısız çalışıyor.
yardımlarınız için çok tşk. ederim iyi çalışmalar. -
merhaba aynı sorunu bende yaşamaktayım işlemleri yaptım dnslerde görünüyor ama aynı hatayı alıyorum.
![Ekran Al?nt?s?.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG)
![Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb) -
Pfsense aynı anda 2 bridge modemle çalışamıyor. Çalışıyor fakat hatalar vermeye başlıyor. Çünki bridge modda modemin alması gereken dış ipyi pfsense aldığından aynı anda 2 dış ip alamayacağı için böyle durumlar oluyor. 1 tanesini bridge 1 tanesini Router olarak çalıştırman lazım.
-
Pfsense aynı anda 2 bridge modemle çalışamıyor. Çalışıyor fakat hatalar vermeye başlıyor. Çünki bridge modda modemin alması gereken dış ipyi pfsense aldığından aynı anda 2 dış ip alamayacağı için böyle durumlar oluyor. 1 tanesini bridge 1 tanesini Router olarak çalıştırman lazım.
Bu kadar kesin konuşmayın bence.
Gayet de düzgün çalışıyor.
Siz 2 modemi de brdige moda aldığınızda ne gibi hatalar vermeye başlıyor ? -
ne yaptıysam olmuyor update patc indirip el ile yapmayı denedim fakat eklentiler gelmiyor gene.
freeradius ve proxy serverı eklemem gerekiyor.
-
ne yaptıysam olmuyor update patc indirip el ile yapmayı denedim fakat eklentiler gelmiyor gene.
freeradius ve proxy serverı eklemem gerekiyor.
tekrar kurulum yaptınız mı ? belki bişeyi atlıyorsunuzdur.
-
DNS forwarder enable yap sıkıntı çözülür.
-
dns forwarder enaple durumda
kurulumuda tekrar yaptım wm üzerinde pfSense-LiveCD-2.0.3-RELEASE-i386-20130412-1022 kurdum.
-
Bu kadar kesin konuşmayın bence.
Gayet de düzgün çalışıyor.
Siz 2 modemi de brdige moda aldığınızda ne gibi hatalar vermeye başlıyor ?Linkte http://doc.pfsense.org/index.php/Multi-WAN_Version_1.2.x#Bridge_mode_setup Multi wan nasıl yapılır anlatılıyor.
Bridge mode dual olarak bağlanabiliyor fakat Türkçe bir acıklama yok.Linkte 1 modem bridge mode olarak pfsenseye ip verecek 2. modem ise bridge modda ip yi kendisi alacak dmz port olarak pfsenseye aktaracak deniyor.
Fakat benim donanımdan veya ben yapamadığımdan dolayı iki modemide aynı anda bridge modda "stabil" çalıştıramadım. İki modemde direk olarak bridge modda modeme bağladığınızda iki isp ipside pfsenseye atandığı için bağlantılarda paket kayıplarına neden oluyor.
özet olarak; bridge moddaki iki modem direk ip yi pfsenseye verecek şekilde bağlanamıyor. 1.si bridge mode olarak ipyi pfseneye verecek 2. ve 3. … modemler bridge modda ip yi modem alacak dmz port ile pfsenseye aktaracak.
Bunu çözüp sağlıklı bir şekilde kullanabilen varsa ben görmedim. Paket kaybı olmadan çözebilen varsa bir başlık açarsa bir eksik daha kapanmış olur.
Saygılar sunarım.
-
lan ve wan blokları farklı dnsleride telekom olarak değiştirdim normal şartlarda şuanda sorun oluşmaması lazım dns hatasınıda geçtim freeradius ve proxy serverı elle indirip ekleyebilsem buda benim için yeterli olucak.
-
lan ve wan blokları farklı dnsleride telekom olarak değiştirdim normal şartlarda şuanda sorun oluşmaması lazım dns hatasınıda geçtim freeradius ve proxy serverı elle indirip ekleyebilsem buda benim için yeterli olucak.
pfsense bağlantı sorunu yaşamaya devam ediyosa paket yüklemeleri sırasında herzaman sıkıntı doğuracaktır.